Aanbieding: Rode wijn: St.Andrea Áldás Egri Bikavér 2005

Aanbieding: Rode wijn: St.Andrea Áldás Egri Bikavér 2005 van Wijnbox.nl

Door: Wijnbox.nl  08-07-2008
Trefwoorden: Wijnbox

Wijnbox.nl is importeur van de geweldige en verrassende wijnen van St.Andrea uit Hongarije. De wijnmaker Gyorgy Lorincz (spreek uit: Joeri leurintsj) uit Eger is een zeer vriendelijke, zachtaardige maar eigenaardige man. Hij gaat volledig zijn eigen weg in het creeren van nieuwe wijnen. Dit zijn mooie bijzondere wijnen en soms zelfs grote wijnen. Orginaliteit, puurheid en perfectie zijn de kernwoorden van Guorgy. Hij gebruikt van zijn wijngaard zowel Hongaarse druivenrassen als internationele rassen.

De wijnen van St.Andrea staan voor topkwaliteit en heerlijk genieten. St.Andrea is snel faam aan het maken ook buiten Hongarije vallen de wijnen in de prijzen.

Een van de doelen van deze wijnmaker is het eerherstel van de Egri Bikavér (stierenbloed van Eger). Dat dit succesvol is proef je aan deze heerlijke Aldas Egri Bikavér.

Smaak: Deze Hongaarse wijn heeft 14 maanden gerijpt op nieuwe eiken vaten. De kleur is bloedrood met een aroma van zwart fruit, leer en kruidig. De smaak is zacht met zwarte bes en zeer sappig. Een gastronomische wijn. Combineert bijvoorbeeld zeer goed met wildgerechten.

Houdbaarheid: Ruim 10 jaar

Druiven: Merlot 50 %, Blaufrankish (30 %), Cabernet Franc (15 %), Cabernet Sauvignon (5 %)

Alcohol: 12,5 %

Herkomst: Hongarije, Eger

Trefwoorden: Wijnbox