Nieuw bij Bio Futura: If You Care

Nieuw bij Bio Futura: If You Care van Bio Futura

Door: Bio Futura  20-12-2011
Trefwoorden: Duurzame Verpakkingen, Bio Disposables, Bio Verpakkingen

Bio Futura introduceert een nieuwe lijn producten voor bakken en koken. Deze producten zijn afkomstig van de Amerikaanse fabrikant If You Care®. De producten worden voornamelijk in Zweden geproduceerd.

De producten die Bio Futura nu van dit merk in het assortiment heeft opgenomen zijn bakpapier, muffin vormen, sandwichzakjes en aluminiumfolie.

Aluminiumfolie? Dat klinkt niet erg duurzaam zullen de meeste mensen denken maar dit is zeker niet waar. De folie van If You Care wordt gemaakt uit gerecyclede aluminiumfolie. Bij de winning van aluminium uit bauxiet worden grote hoeveelheden energie gebruikt. Door het recyclen van oud aluminium is er voor de productie van deze 95% minder energie nodig. Voor sommige toepassingen is huishoudfolie helaas niet geschikt en hier biedt deze folie dus een duurzaam alternatief.

De muffin-/cupcake vormen zijn gemaakt van ongebleekt FSC papier en ook volledig composteerbaar. Ditzelfde geldt voor het bakpapier welk per rol als ook voorgesneden vellen verkrijgbaar is.

Alle verpakkingen van If You Care, deze zijn gemaakt van FSC karton en bedrukt met inkt op plantaardige basis.

Alle producten zijn verkrijgbaar in handige retailverpakkingen en dus geschikt voor cateraars, particulieren als ook voor natuurwinkels die hun assortiment willen uitbreiden.

Wilt u de producten zelf zien? Bio Futura staat ook op de BioVak 2012.

Kijk voor meer informatie op http://www.biofutura.nl/

Trefwoorden: Bio Disposables, Bio Verpakkingen, Duurzame Verpakkingen, Milieuvriendelijke Verpakkingen