FLIR Systems benoemt Imtech als dealer thermische beeldcamera's

FLIR Systems benoemt Imtech als dealer thermische beeldcamera's van Imtech Security Solutions

Door: Imtech Security Solutions  13-05-2009
Trefwoorden: Thermisch Beeld

FLIR Systems benoemde onlangs Imtech Access & Security als dealer voor zijn maritieme producten in Nederland. Imtech krijgt hiermee het recht om de Navigator II en Voyager II thermische beeldcamera’s te leveren aan de Nederlandse markt. Beide systemen zijn uitermate geschikt voor nachttijd navigatie, veiligheid aan boord, het zoeken naar man overboord en andere maritieme toepassingen.

"Ik ben erg blij dat Imtech Access & Security besloten heeft om de maritieme producten van Flir Systems in Nederland te vermarkten.", zegt Hans Groenenboom, Business Development Manager EMEA voor maritieme producten van FLIR Systems. "Als onderdeel van
Imtech NV, heeft Imtech Access & Security ruime ervaring in het toepassen van camerasystemen voor de verschillende markten waarin Imtech actief in is. Dit is ook het geval voor de maritieme industrie, waar Imtech een rijke ervaring heeft in alle marktsegmenten; van baggerschepen, passagiersschepen, megajachten tot marineschepen, olie & gas gerelateerde vaartuigen en andere gespecialiseerde schepen. Zij bezitten de juiste ervaring en de benodigde contacten voor het vermarkten van onze maritieme assortiment".

"We zijn verheugd deel uit te maken van het FLIR Systems dealernetwerk.", zegt de heer
R. Eisma van Imtech. "FLIR biedt een compleet pakket van thermische beeldcamera's die speciaal zijn ontwikkeld voor de meest veeleisende maritieme toepassingen. Wij zijn ervan overtuigd dat een thermische beeldvorming camera een grote aanwinst is voor de veiligheid en beveiliging van applicaties. De FLIR Systems thermische beeldcamera's zijn een geweldige aanvulling op Imtech's product portfolio. "

Over thermische beeldvorming
Thermische beeldcamera’s geven een scherpe afbeelding in de donkere nachten. In tegenstelling tot andere technologieën hebben zij geen licht nodig om goed te kunnen werken. Thermische beelden zijn zeer effectief in de maritieme markt. Ze kunnen drijvende objecten detecteren in het water dat schade kan veroorzaken aan een schip, of erger nog het laten zinken ervan. Andere schepen, scheepvaart verkeer, boeien, bruggen; het is allemaal naadloos gedetecteerd door thermische beeldvorming. Zelfs voorwerpen die niet kunnen worden gedetecteerd door een radarsysteem zoals zeil boten, houten boten, drijvend puin, ze worden allemaal duidelijk zichtbaar wanneer gebruik gemaakt wordt van thermisch beeld.

Over FLIR Systems
FLIR Systems is wereldleider in het ontwerpen en vervaardigen van thermische beeldcamera's voor een breed scala aan toepassingen. Zij heeft ruim 50 jaar ervaring en momenteel wereldwijd duizenden thermische beeldcamera's die gebruikt worden voor veiligheid en bewaking van maritieme, automotive- en andere night-vision toepassingen. FLIR Systems heeft vijf fabrieken in de Verenigde Staten (Portland, Boston en Santa Barbara), Stockholm, Zweden en Parijs, Frankrijk. Het bedrijf heeft kantoren in Australië, Brazilië, China, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, Spanje, Verenigde Staten en Nederland. Het bedrijf heeft meer dan 1.900 toegewijde infrarood specialisten, en bedient internationale markten via een van netwerk van internationale distributeurs die voorzien in lokale verkoop en ondersteunende functies.

Over Imtech Access & Security
Imtech Access & Security biedt geïntegreerde oplossingen op het gebied van toegang en beveiliging systemen. Naast de entree-technologie, zoals deur automatisering, is Imtech Access & Security gespecialiseerd in gereguleerde toegang via security management- en camera observatie systemen. Gecombineerd met een grote service organisatie anticipeert Imtech Access & Security op de groeiende vraag naar geïntegreerde oplossingen waar hoge technologie werkelijk ten goede komt aan de klanten.

Trefwoorden: Thermisch Beeld