Nieuws van a tot z

Door: Lunchbezorgen.nu  12-06-2011
Trefwoorden: Online Bestellen, Belegde Broodjes, Broodjes Bestellen

 

12-06-2011 Gevonden.nl
Vanaf vandaag kan je ook een beoordeling geven overen wel op de site . Hier staan verschillende bedrijven die zich bezig houden met het bezorgen van vers belegde broodjes en de zakelijke luch.
11-06-2011 Oven uit
Niet 1 maar 2 dagen geen bezorging van de lunch. Geen broodjes om te bezorgen, geen fruit om in een lunchpakket te stoppen, geen Muffins voor bij de koffie. Geen bezorging naar Rotterdam, geen bezorging naar Capelle aan den Ijssel, Gouda en of Zoetermeer.
10-06-2011 Hoge score bedrijventoets.nl
Lunchbezorgen.nu scoort hoog bij . Een cijfer 8.71 voor het bezorgen van de lunch is niet slecht. We doen er dan ook alles aan om ons broodjes op tijd te bezorgen In Gouda, Pijnacker, Bergschenhoek, Zoetermeer en Berkel en Rodenrijs.
09-06-2011 Samenwerking met Just Eat
Vandaag zijn we de samenwerking aangegaan met . Zij zijn specialist in het samenbrengen van van bestellers en bezorgers in ons geval van vers belegde broodjes. Voor ons is dat oa. in de regio Rivium, Capelle aan den IJssel, Brainpark, Vlaardingen, Botlek en Europoort. Maar uiteraard hebben zij een landelijk karakter. Heel onze menulijst staat op hun site en de prijzen van bezorging etc. zijn identiek als die van de site van www.lunchbezorgen.nu zelf
08-06-2011 Samenwerking met Thuisbezorgd.nl
Vandaag zijn we de samenwerking aangegaan met . Zij zijn marktleider en zijn specialist in het samenbrengen van  van bestellers en bezorgers in ons geval van vers belegde broodjes. Voor ons is dat oa. in de regio Rotterdam , Maasvlakte, Gouda, Hoogvliet, Spijkenisse en Rozenburg. Maar uiteraard hebben zij een landelijk karakter. Heel onze menulijst staat op hun site en de prijzen van bezorging etc. zijn identiek als die van de site van zelf
07-06-2011 Samenwerking met
Wederom is er een nieuwe partij bijgekomen die ervoor zorgt dat de besteller van de lunch, broodjes , drank, Muffins, lunchpakketten en aanbieder dichter bij elkaar komen. Voor de bezorging van de broodjes en de lunch in de regio Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Spijkenisse, Schiedam en Gouda is in samenwerking met een perfecte combinatie..
06-06-2011nieuwe weekTOPPER
Hij is er weer, de nieuwe weekTOPPER van Rustcico Bol - Galia Meloen-Serranoham-Luxe slamix....te bestellen en te bezorgen in Rotterdam, Barendrecht, Capelle aan den IJssel, Gouda, Zoetermeer.
05-06-2011 Altijd weer spannend
De zondag is wltijd weer spanend, want dan is er een grote vergadering over de weekTopper. Gaan we een Pistolet bezorgen of een Waldkorn of toch een keer een zacht broodje. In Rotterdam hebben se een andere smaak dan in Barendrecht, om maar niet te spreken over Zoetrmeer en Gouda waar de broodjes heel anders worden ontvangen. Al met al gaat het nog een hele strijd worden wat het broodje van de week gaat worden bij www.lunchbezorgen.nu.
04-06-2011 Route afgesloten
Vandaag was het weer eens zover...nagenoeg alle bestellingen van vers belegde broodjes moesten we bezorgen aan de andere kant van de stad. en ja , dan zijn op die dagen ook nog eens nagenoeg alle doorgaande wegen compleet afgesloten. Gelukkig liep de de bezorging van www.lunchbezorgen.nu nagenoeg geen vertraging op.
03-06-2011 Korte Lunch
Het was goed te merken dat vandaag veel mensen vrij waren. het was een korte lunch met een matig aantal vers belegde broodjes in de regio Rotterdam, Barendrecht, Vaanpark, Botlek,
02-06-2011 Even uitrusten
Een dagje geen vers belegde broodjes smeren....heerlijk zeg even uitrusten.
01-06-2011 Geschiedenis
Graan is naast vlees en peulvruchten de meest complete energieleverancier. Het komt al eeuwen in ons voedselpakket voor. Tienduizend jaar geleden leefden de eerste mensen van wat ze in de natuur vonden zoals vruchten, bladeren en zaden. Later leerden ze met eenvoudige gereedschappen op dieren te jagen en aten ze vis en vlees. Tijdens het rondtrekken jaagden de mannen en verzamelden de vrouwen knollen, wortels, vruchten en zaden zoals de korrels van wilde granen. Om hun honger te stillen, kauwden ze erop. Het speeksel in de mond zorgde ervoor dat de korrels zacht werden. Later werden ze gekneusd met een steen en in water geweekt. Zo ontstond een soort broodpap. Behalve met water mengden ze de korrels met bloed van dieren of gesmolten vet en kookten er een pap van. Van de dikke pap maakten ze een dikke ronde koek met een middellijn van ongeveer tien centimeter en twee centimeter dik. Deze plak droogden ze in de zon of bakten ze op gloeiend hete stenen of in de hete as. De warme koeken waren zacht, maar als ze afkoelden, werden ze keihard. Harde koeken werden met een steen in stukken gebroken en in water weer tot pap gekookt. De koeken hadden meestal een gat in het midden. Dan konden ze worden opgehangen om te voorkomen dat knaagdieren ze opaten. Rond 4.500 voor Christus vestigden de eerste boeren zich en werd graan verbouwd. Zo ’n 1.500 jaar voor onze jaartelling ontdekte een Egyptische slaaf dat brood kon rijzen. Deze slaaf had als taak iedere dag vers brood te bakken. Brood dat ouder was dan een dag was niet te eten. Op een dag merkte hij dat hij een restje broodpap van de vorige dag had laten staan. Dit restje was zuur geworden. Om te voorkomen dat iemand dat merkte, deed hij het gauw bij de nieuwe broodpap. De broden die hij daarvan maakte, waren veel luchtiger en smaakten veel lekkerder dan de broden die hij eerst maakte. Hij kreeg veel complimenten over dit brood en hij bakte voortaan brood met een restje deeg van de vorige dag. Naast gewoon brood, bakten de Egyptenaren ook luxe brood waarin lotusbloemen, honing, vijgen, amandelen en dadels werden verwerkt. Romeinse bakkers (alleen mannen werden bakker) zetten hun initialen in het brood zodat iedereen kon zien welke bakker het brood had gebakken. De broden van toen leken op de pizza’s van nu. De rijke Romeinen gebruikten de broden als bord. Het beleg aten ze op en het brood gooiden ze weg. De arme Romeinen aten de broden wel op In ons land kwamen in de steden pas in de Middeleeuwen bakkers. Voor die tijd bakte iedereen zijn eigen brood. Voor het bakken van brood werd rogge gebruikt. Rogge was goedkoop en werd door de lagere standen, de boeren en de horigen, gegeten. De rijkere standen, de adel en de geestelijken, aten brood dat van tarwe werd gebakken (herenbrood of wit brood). Het deeg voor het (zwarte) roggebrood werd met de handen en zelfs met de voeten gekneed. Om het deeg te laten rijzen werd zuurdeeg, het deeg van de vorige dag, of zure wijn gebruikt. Pas in de 19e eeuw werd gist ontdekt zoals wij die kennen.
30-05-2011 4 betekenissen bevatten `brood'
1) een handwerk heeft een gouden bodem (=een goed vakman verdient altijd zijn brood)
2) de kunst gaat om brood (=een kunstenaar verdient moeizaam z'n brood)
3) zuivel op zuivel is voer voor de duivel. (=in de Middeleeuwen gebruikt om mensen van hekserij te beschuldigen, wanneer zij zuivel op zuivel op hun brood deden.)
4) een kruisje is genoeg voor een boterham uit het vuistje (=voor een gewone broodmaaltijd moet niet teveel gebeden worden)
29-05-2011 Het dialectenwoordenboek kent 53 spreekwoorden met `brood`
1) Overmeers: 'n bakte brueud (=een oven brood)
2) Overmeers: 'n bete brueud (=een hap brood)
3) Overmeers: 'n kuste brueud (=een korst brood)
4) Overmeers: 'n lokke brueud (=een stuk brood)
5) Westerkwartiers: 't beste brood lijt veur 't roam (=de verkoopkant ligt voor)
6) Roermonds: As d'n eine sjaaj haet, haet d'n angere perfiet (=De een zijn dood is de ander zijn brood)
7) Haags: besguitstuiter met sallûf (=broodje bal met mayonaise)
8) Fries: bûter, brea en griene tsiis, wa't dat net sizze kin is gjin oprjochte Fries. (=boter, roggebrood en groene kaas, wie dat niet zeggen kan is geen oprechte Fries)
9) Westerkwartiers: d'r wordt 'n baarg ongegund brood eet'n (=de één gunt de ander het licht niet)
10) Ostêns: da wordt ier broodje vuste met mullepaté (=er zal hier gevochten worden)
11) Westerkwartiers: da's nijbakk'n stuut (=dat is heel vers brood)
12) Venloos: Dao haet d'n bekker zien vrouw doorhaer gejaag (=Er zitten gaten in het brood)
13) Giethoorns: Dar bin ze zo aarm, daor liggen de muzen dood veur de kaaste (=geen kruimel brood meer in huis)
14) Giethoorns: Dat brood is zo dreuge as Sunterklaos zien gat (=Droog brood)
15) Genneps: dat vret gèn brood (=dat heeft geen haast)
16) Westerkwartiers: de muuz'n legg'n doar dood veur de broodtrom (=het is daar armoedje troef)
17) Giethoorns: De Zwolsen zeggen bGood,bgi-j en pgoemenn (=brood,bri-j en proemen, dat kun-n de Zwolsen niet noemen)
18) Westerkwartiers: die luu eet'n genoadebrood (=die mensen eten van de bedeling)
19) Bosch: dinteloord spek (=suiker op brood)
20) Zeeuws: dn bakker is verjerd zeker (=brood met enkele rozijnen)
21) Westerkwartiers: doar lust'n de hond'n gien brood van (=dat is wel heel erg)
22) Bilzers: doë verdienste het zaat op z'n iërappel nie mèt (=daarmee is geen droog brood te verdienen)
23) Liedekerks: e gesneejen broeët van be tirken den bakker op daatmet (=een gesneden brood van bij Arthur De Bakker op de Houtmarkt)
24) Aalsters: En broeike smeirn (=Een broodje smeren.)
25) Oudenbosch: er vor kee-s en brood bij zitte (=er voor spek en bonen bij zitten)
26) Westerkwartiers: gien waark, gien hunning (=geen werk, geen brood op de plank)
27) Flakkees: Hallelujah brôd mit suuker (=Hallelujah brood met suiker)
28) Kaatsheuvels: Hij ies up en truug noar du'n bakker vur ne zak brooikes (=Hij is even op en neer naar de bakker voor een zak broodjes)
29) Westerkwartiers: hij let zich 't kees niet van 't brood eet'n (=hij komt voor zichzelf op)
30) Zeeuws: ie hi bie zn broead uut (=brood meenemen)
31) Zaans: je kèn d'r beter van piese as van een korsie brood (=thee, vruchtensap, frisdrank, bier)
32) Zeeuws: kiek dn bakker is ter deur ekropen (=brood met gat er in)
33) Drents: Klagers gien nood, schroeters gien brood. (=Klagers hebben het niet zo slecht als ze zeggen en opscheppers hebben het niet zo goed aLs ze doen voorkomen.)
34) Antwerps: kloagers giëne noëd en stoeffers giën broëd (=klagers geen nood en snoevers geen brood)
35) Westerkwartiers: krumels benn'n ok brood (=veracht het kleine niet)
36) Westerkwartiers: krumeltjes benn'n ok brood (=ook kruimeltjes zijn brood)
37) Genneps: Kruumels is ok brood (=Wie het kleine niet eert,......)
38) Drents: Met de haanden in de schoot kriej gien brood (=Wie niet werkt zal niet eten)
39) Overmeers: ne kant brueud (=een rest brood)
40) Valkenswaards: nen allinge mik (=een heel brood)
41) Mechels: nen brooder voan leefde (=een rijkswachter)
42) Achterhoeks: stekke ow de broodkrumels (=wat ben je vervelend)
43) Oudenbosch: touw brood mot eurst op (=dochters in volgorde van leeftijd laten trouwen)
44) Rotterdams: Un stukkie brood (=Een halfje brood)
45) Oudenbosch: ut eet gin brood (=het kost niets)
46) Westerkwartiers: wel slept ien 'e zaaitied, krigt honger (=men moet werken voor zijn brood)
47) Sittards: Went d'n eine sjaa haet, haet d'n angere perfiet (=De één z'n dood is de ander z'n brood)
48) Oudenbosch: ze bijte allemaol wel as ze brood zien en das tijd genog (=je hoeft niet bang te zijn om over te schieten)
49) Lichtervelds: ze volt med eur gat in de beutre (=haar broodje is gebakken)
50) Boksmeers: zeuve mèèter was en gin snèj mik in huus (=zeven meter was en geen sneetje brood in huis)
29-05-2011 Ciabatta
Ciabatta (Italiaans: slof of pantoffel) is een Italiaanse broodsoort.. Het is een luchtig en plat brood, met een knapperige korst.
De Ciabatta komt oorspronkelijk uit de streek rond Como. Het werd gemaakt van restdeeg, dat met water weer soepel werd gemaakt. Daarna werd het in lange repen op de ovenbodem gebakken. De grootte bedraagt ongeveer 10 bij 35 centimeter.
Tegenwoordig zijn er ook mini-ciabatta ‘s te verkrijgen van ongeveer 10 x 10 centimeter en 5 x 10 centimeter, zowel kant en klaar als voorgebakken. Deze laatste moet men zelf nog een aantal minuten in een hete oven afbakken.
28-05-2011 Krentebol
Een krentenbol is een rond broodje verrijkt met krenten,rozijnen en stukjes sucade. In tegenstelling tot normale broodjes is het deeg van een krentenbol geel. Dit komt door het gebruik van eierdooier of kleurstof. In de krentenbol wordt veel meer vet verwerkt dan in gewoon brood.
Beleg
De meeste mensen eten de krentenbol zonder beleg. Echter, er zijn mensen die hun krentenbolletje graag beleggen. Favoriet is dan kaas, maar variatie is mogelijk Pindakaas bijvoorbeeld. In het westen van Nederland wordt de krentenbol vaak gegeten met boter en suiker.
Gezegde
"Het leven is net een krentenbol, met af en toe een hard stukje." Dit is een gezegde in de Nederlandse taal en betekent zoveel als dat men altijd wel in het leven tegenslag kent of zal tegenkomen.
27-05-2011 Stokbrood
Stokbrood is de Nederlandse naam voor de Franse broodsoort baguette (letterlijk. "stokje"). Het stokbrood dateert uit de 19e eeuw. De bereidingswijze van dit brood komt uit Oostenrijk. Daarom wordt baguette in Frankrijk door de bakkers ook wel 'Weens brood' genoemd.
Baguette, flûte, pistolet
Het brood ontleent zijn naam niet aan het lange, dunne uiterlijk: ooit werd dit brood gebakken door een lange sliert deeg om een stok te draaien en boven een vuur te bakken. Met inkepingen in het brood wordt nog gerefereerd aan het toenmalige uiterlijk. Het standaardgewicht van een baguette in Frankrijk is 250 gram. Het brood wordt snel hard en wordt daarom zo vers mogelijk gegeten en de hele dag door gebakken. De Franse bakker verkoopt ook een petit pain (een kort formaat stokbrood) en een flûte (fluit, een dubbelbrede en -zware variant). De 'flûte' heet in sommige streken gewoon een 'pain' (brood). Een petit pain rond heet in België en Nederland een pistolet. De lange variant noemt wel eens piccolo.
Flûtes
In Frankrijk is stokbrood een onmisbare toevoeging aan elke maaltijd. Vaak wordt het gebruikt om vocht of vet mee van het bord te deppen; of om de smaak te neutraliseren alvorens tot een ander gerecht over te gaan. Stokbrood komt meestal reeds voor de maaltijd op tafel, al of niet vergezeld van boter.
Gebruik in Nederland
Stokbrood is pas sinds de jaren '70 van de 20e eeuw in Nederland verkrijgbaar. Het Nederlandse stokbrood wijkt in smaak af van het Franse. Dat komt door het gebruik van het gist.
In veel Nederlandse restaurants wordt stokbrood met kruidenboter en/ of tapenade als voorgerecht geserveerd. Verder is het een onmisbaar ingrediënt bij het fonduen.
Gebruik in België
In België kent stokbrood een gelijkaardig gebruik als in Nederland. Een broodje smos wordt gemaakt met behulp van een gehalveerd stokbrood. Ook zijn er voorgebakken variant en beschikbaar, welke men thuis dan slechts gedurende een beperkte tijd dient af te bakken in de oven. Dit om een zo vers mogelijk stokbrood te bekomen.
26-05-2011 Eenvoudig online eten bestellen en laten bezorgen
Vandaag is het zover... we zijn ook de samenwerking aangegaan met www.ifoods,nl. Via deze site kunt u vers belegde broodjes, Muffins, salades, lunchpakketten etc. bestellen.
25-05-2011 Service van de drukker
Gisteren bewees het maar weer eens hoe fijn het kan zijn een klantgerichte drukker te hebben. Op zijn vrije zaterdag kwam een van de medewerkers het drukwerk met daarop alle vers belegde broodjes, salades, muffins, etc. etc. brengen...wat een wereldklasse
24-05-2011 Alles aangekomen
Gelukkig zijn gisteren alle vers belegde broodjes weer aangekomen en zijn alle lunchbestellingen op tijd uitgeleverd. Vrijdag de 13e heeft lunchbezorgen.nu gelukkig geen partte gespeeld.
23-05-2011 Vrijdag de 13e
Gaat vrijdag de 13e roet gooien in het bezorgen van de zakelijke lunch? En gaan de massaal belegde broodjes niet aankomen? Onze bezorgers zullen vandaag extra alert zijn en waken over uw lunchbestelling.
22-05-2011 B Stijgende benzineprijzen
Stijgende benzineprijzen spelen een rol in de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten. Gelukkig is dit in Nederland wel anders. De bezorging van lunchpakketten en overheerlijke vers belegde broodjes staat uiteraard ook onder druk... echter tot nu toe kunnen we zo goed als gratis blijven bezorgen.
21-05-2011 Aanpassing assortimentslijst
Vandaag zal er een kleine aanpassing vinden aan de assortimentslijst van belegde broodjes.
20-05-2011 Klein ongelukje
Dat een oven warm is weet na vandaag ook een van de medewerksters... even snel een vers broodje uit de oven halen zonder handschoenen...gelukkig...eind goed al goed.
19-05-2011 Broodje Aap
Het is geen broodje aap verhaal, maar vandaag beginnen we de lunchbezorging met 2 nieuwe medewerkers... we wensen jullie veel succes met het smeren van de vele belegde broodjes.
18-05-2011 WeekTOPPER een succes
De weekTOPPER van afgelopen week was een daverend succes. Bij nagenoeg elke lunch bestelling stond wel een weekTOPPER op de bestellijst.
17-05-2011 Nieuwe kassa
Eindelijk is ie daar dan... de nieuwe kassa om alle overheerlijke belegde broodjes aan te slaan.
16-05-2011 Zon draagt bij aan meer belegde broodjes
Medewerkers van bedrijven lopen tijdens de lunch graag een rondje om. Het smeren van hun eigen brood komt dan op een laag pitje te staan. Resultaat is een verhoogde omzet bij de belegde broodjes gerelateerde bedrijven.
15-05-2011 Bakkerij ontdekt in Egyptische woestijn
U zult het wellicht niet geloven, maar de Egyptenaren stonden 3500 jaar geleden al brood te bakken in de woestijn. Archeologen hebben resten van een bakkerij gevonden in de El-Kargha-oase. Van het bezorgen van belegde broodjes is er in die tijd overigens nog geen bewijsmateriaal gevonden.
14-05-2011 WeekTOPPER
Deze week is onze weekTOPPER een lekker vers meergranen ruitbroodje met beenham, honing mosterdsaus en een luxe slamix
13-05-2011 Partner geworden van afhaalofbezorg.nl
Vandaag was het zover...ook wij staan nu keurig gemeld bij www.afhaalofbezorg.nl

Trefwoorden: Belegde Broodjes, Broodjes Bestellen, Broodjes bestellen Barendrecht, Broodjes bestellen Capelle aan den IJssel, Broodjes bestellen Gouda, Broodjes bestellen Rotterdam, Lunch Service, Online Bestellen, Online Lunch Bestellen, Vergader Lunch, Zakelijke Lunch,

Ander nieuws en updates van Lunchbezorgen.nu

Nieuws tot nu toe van Lunchbezorgen.nu thumbnail
12-06-2011

Nieuws tot nu toe

Nieuws van a tot z