Max2Bike sponsor ‘Missie Medicijnboot’ van Terre des Hommes

Max2Bike sponsor ‘Missie Medicijnboot’ van Terre des Hommes van Max2bike

Door: Max2bike  01-03-2007
Trefwoorden: Fietsen, Game, Sponsoring

Capelle aan den IJssel / Den Haag – Max2Bike staat voor kwaliteit. Niet alleen een kwalitatieve tweewieler, maar ook een kwalitatief leven. Helaas is een kwalitatief leven niet voor iedereen weggelegd. In het Amazonegebied van Brazilië is het bijvoorbeeld erg moeilijk om goede medische hulp te kunnen krijgen door de slechte bereikbaarheid in dit gebied. Terre des Hommes zet zich in om onder andere in dit gebied wel op die plaatsen te komen en medische hulp te kunnen geven.

Met medicijnboot “Abaré” (‘vriend’ in de lokale taal) heeft Terre des Hommes een splinternieuwe mobiele medische eenheid. Dit schip vaart sinds eind 2006 langs riviergemeenschappen aan de Tapajós, een zijrivier van de Amazone. Aan boord bevinden zich een arts, een tandarts, een laborant en verpleegkundigen. Het schip is uitgerust met een tandartspraktijk, een kraamkamer, douches en zelfs een kleine operatiezaal.
Met dit schip krijgen duizenden caboclos, waaronder veel kinderen, eindelijk toegang tot gezondheids-zorg en tandheelkundige hulp. Het schip maakt onderdeel uit van een gezondheidsprogramma dat niet alleen op het water actief is. Ook op het land wordt door middel van voorlichting hard gewerkt om de hoge kindersterfte terug te dringen. Met succes!
Max2Bike steunt dit initiatief van Terre des Hommes en is daarom naast KLM Aircares, Ravensburger en Arke.nl hoofdsponsor van de online game ‘Missie Medicijnboot’. Deze game is een onderdeel van de campagne die Terre des Hommes gaat voeren om het gezondheidsprogramma onder de aandacht te brengen. In deze online game moet je als deelnemer de medicijnboot over de Amazone loodsen en daarbij zoveel mogelijk kinderen helpen. Uiteindelijk kan men mooie prijzen winnen door een hoge score te behalen.

Terre des Hommes vraagt met deze campagne aandacht voor gezondheidszorg voor kinderen in het Amazonegebied en hoopt dat veel nieuwe donateurs de kinderhulpprojecten zullen gaan steunen. De online game ‘Missie Medicijnboot’ kan van 1 maart tot 1 mei 2007 worden gespeeld via de website van Terre des Hommes.

[ beeld uit bijlage ]

Meer informatie: www.max2bike.nl of www.terredeshommes.nl

Trefwoorden: Abare, Brazilie, Fietsen, Game, Gezondheidsprogramma, Max2bike, Medicijnboot, Missie Medicijnboot, Online Game, Sponsor, Sponsoring, Steun, Tweewieler,

Contact Max2bike

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share