myGimmy maakt tv en radio interactief met mobiele telefoon

myGimmy maakt tv en radio interactief met mobiele telefoon van Meitv Holding

Door: Meitv Holding  05-09-2007

Haarlem, 5 september 2007- myGimmy, de interactieve dienst voor consumenten met een gsm, gaat vandaag van start op RTV Rijnmond en RTV Noord-Holland. Via myGimmy kunnen kijkers en luisteraars met een enkele druk op hun mobiele telefoon onder andere aantrekkelijke kortingen ontvangen, een brochure, proefrit of een testproduct aanvragen of reageren op een vacature. myGimmy begint regionaal met een proef van september tot december 2007 op RTV Rijnmond en RTV Noord-Holland en heeft tot doel vanaf 2008 landelijk actief te zijn.

Direct
“De mobiele telefoon wordt steeds vaker gebruikt voor andere dingen dan bellen. myGimmy introduceert nu een gemakkelijke dienst, waarmee consumenten direct op interessante aanbiedingen op radio en televisie kunnen reageren via hun mobieltje”, aldus Thijs Bijleveld, directeur myGimmy. “Consumenten hebben er genoeg van overladen te worden door grote hoeveelheden irrelevante reclame en adverteerders merken ook dat dit zijn kracht verloren heeft. myGimmy geeft consumenten deze macht. Mensen krijgen alleen wat ze willen, niet meer en niet minder.”

Gemak
Lid zijn van myGimmy is gratis. Het gebruik ervan kost alleen het GPRS-verbruik, wat vele malen goedkoper is dan sms. Om gebruik te kunnen maken van het aanbod van adverteerders die gebruik maken van myGimmy, hoeft de consument zich slechts eenmalig aan te melden per sms of op de site www.mygimmy.com. Vervolgens kan met de mobiele telefoon via GPRS direct gereageerd worden op reclames of programma’s op radio en televisie. Deze interactieve reclames zijn herkenbaar aan het myGimmy-icoon in beeld of omdat myGimmy wordt genoemd. De adverteerder handelt de ontvangen aanvragen van myGimmy af.

“Consumenten willen graag profiteren van aanbiedingen, maar wel zelf bepalen op welke aanbiedingen zij willen ingaan. Adverteerders willen graag rechtstreeks met consumenten die zelf aangegeven geïnteresseerd te zijn, in contact komen. myGimmy slaat dus twee vliegen in een klap: consument blij en adverteerder blij”, aldus Bijleveld.

Over myGimmy®
myGimmy maakt commercials en programma’s op radio en televisie interactief met de inzet van de mobiele telefoon. De dienst myGimmy biedt consumenten het voordeel dat ze met hun mobiele telefoon direct op aanbiedingen op radio en televisie kunnen reageren. Consumenten bepalen zo zelf wanneer en welke informatie of kortingen zij ontvangen. Zo kunnen bijvoorbeeld kortingscoupons worden ontvangen, brochures, proefritten of testproducten worden aangevraagd of kan men reageren op vacatures. myGimmy-aanbiedingen zijn herkenbaar aan het myGimmy icoon in beeld of via een gesproken vermelding op de radio. myGimmy maakt gebruik van de GPRS-functie van mobiele telefoons waardoor geen betaald servicenummer gebeld of tekstberichten verstuurd hoeven te worden.
myGimmy gaat in september 2007 van start op de regionale zenders RTV Rijnmond en RTV Noord-Holland. myGimmy is een dienst van MEiTV Nederland. Meer informatie over myGimmy: www.mygimmy.com.
Over MEiTV
Moederbedrijf MEiTV heeft de softwareoplossing ontwikkeld die interactieve radio en televisie voor adverteerders en mediabedrijven mogelijk maakt. De manier waarop MEiTV reacties van consumenten verwerkt, maakt zowel analoge als digitale radio en televisie daadwerkelijk interactief.
MEiTV zorgt ervoor dat adverteerders zich met aanbiedingen en kortingen rechtstreeks tot de geïnteresseerde consument kunnen richten. Via het myGimmy-icoon op de mobiele telefoon maakt de kijker of luisteraar zijn interesse direct kenbaar. MEiTV verwerkt de respons direct en zorgt voor de opvolging door de adverteerder, zoals distributie van e-tickets of kortingsbonnen, het versturen van proefproducten, kortingsbonnen en brochures. MEiTV is opgericht in december 2005 en is gevestigd te Haarlem. Meer over MEiTV: www.me-itv.com.

# # #
Meer informatie of beeldmateriaal:
MyGimmy | MEiTVThijs Bijleveld, T +31 (0)23 - 55 15 358 of E thijs.bijleveld@meitv.com

Edelman PR
Charlotte de Vreeze/Tessa Bouw 
T. +31 (0)20 - 30 10 980 of E charlotte.devreeze@edelman.com of tessa.bouw@edelman.com