Bloggers vragen massaal gratis licentie MindManager aan

Door: Mindjet  02-11-2006
Trefwoorden: Bloggen

Succesvolle blog-campagne levert meer dan 100 nieuwe gebruikers op

San Francisco, 2 november 2006 – Mindjet, leverancier van software voor het visualiseren, beheren en delen van informatie, stelde gedurende de maand oktober zijn MindManager-software tijdelijk gratis ter beschikking van bloggers. Met dit initiatief wilde de onderneming het delen van kennis via blogs stimuleren.

Meer dan 100 bloggers reageerden positief op het aanbod. Hoewel de actie alleen via een persbericht aan een beperkt aantal webloggers bekend was gemaakt, bleek een klein aantal posts genoeg voor vele reacties. De enige voorwaarden die Mindjet stelde was dat de weblog langer dan een maand actief was en frequent werd geüpdate. Doordat er van de blogger verder geen tegenprestatie in de vorm van publiciteit wordt gevraagd, hoopt Mindjet dat de objectieve berichtgeving van de bloggers potentiële gebruikers zal overtuigen om eveneens MindManager te testen.

Robert Stoot, Country Manager Benelux van Mindjet: “We zijn overtuigd van het belang en het bereik van blogs. En we waarderen de opinie van bloggers met betrekking tot hun gebruikservaring van onze mindmapping software MindManager. Anderzijds merkten we aan de reacties van de blogger-community dat ze het op prijs stellen als een belangrijke doelgroep en opinievormer te worden beschouwd. Het risico dat een slechte recensie ook snel de ronde zal doen durven we te nemen. We zijn immers ook overtuigd van onze software.”

MindManager wordt zowel zakelijk als voor privé-doeleinden gebruikt om informatie te visualiseren en te ordenen. Juist bij complexere informatie kan mindmappen helpen het overzicht te bewaren. Door hiervoor software als MindManager te gebruiken, zijn verschillende gegevens te ordenen door het eenvoudige ‘drag-en-drop-principe'; je sleept simpelweg de gegevens naar de plaats waar je ze wilt hebben. De exportmogelijkheden van MindManager, zorgen ervoor dat de mindmap met één muisklik is om te zetten naar onder ander Word-, PowerPoint-, HTML- of PDF-bestanden.

“Goed om te zien dat er bedrijven zijn die de blogosphere op een positieve manier benaderen en heel eerlijk en open in hun communicatie zijn. Niet alleen via een persbericht, maar echt contact hebben is belangrijk”, aldus Frank Meeuwsen, eigenaar en schrijver van weblog Whatsthenextaction.com en www.frank-ly.nl. “Ik heb over MindManager geschreven, omdat ik het ten eerste een goed product vindt, dat in veel situaties is te gebruiken. Daarnaast kan ik via deze weg ook feedback geven aan het productteam. Wellicht ideologisch, maar ik heb bij Mindjet gemerkt dat men hiervoor openstaat.”

Trefwoorden: Bloggen

Contact Mindjet

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share