Novell’s OpenOffice.org variant serieus alternatief voor Microsoft Office

Door: Novell Nederland  13-09-2006

Novell maakt met sterk verbeterde functionaliteit OpenOffice.org nog aantrekkelijker voor bedrijfsomgevingen

Lyon/Rotterdam, 11 september 2006 - Novell, toonaangevend leverancier van infrastructuursoftware en services, biedt bedrijven vanaf vandaag met haar nieuwe versie van OpenOffice.org een zeer goed alternatief voor het Microsoft Office product. Novell’s variant maakt dit open source product, onder andere door een verbeterde macro-ondersteuning, beter geschikt voor bedrijfsomgevingen. Dit maakte Novell vandaag bekend tijdens de OpenOffice.org Conference (OOoCon 2006) in Lyon, Frankrijk.

“Klanten overwegen steeds vaker de overstap naar OpenOffice.org vanwege het feit dat dit open source pakket de functionaliteit biedt die de meeste Office gebruikers wensen. Door verbeteringen aan te brengen op een aantal cruciale punten, zijn wij ervan overtuigd dat klanten hier in de toekomst nog sneller voor zullen kiezen”, aldus Ronald de Jong, Country Manager Nederland.

De Jong vervolgt: “Wij hebben de macro-ondersteuning sterk verbeterd, waardoor de meeste excel macro’s standaard kunnen worden gebruikt in OpenOffice.org van Novell. Daarnaast maakt onze variant gebruik van door Agfa gepatenteerde lettertypes, hierdoor kunnen documenten prima worden geopend zonder dat deze veranderen. Tevens hebben klanten voordeel bij de verschillende talen die direct worden meegeleverd, waar elders nogal eens voor moet worden betaald. En ook het feit dat men documenten kan opslaan als een PDF document wordt gezien als een enorm voordeel.”

Novell´s OpenOffice.org wordt standaard meegeleverd binnen het product Novell Open Workgroup Suite, waar deze variant voor Windows als los product kan worden gebruikt. Het maakt de kennismaking met Open Source software zeer laagdrempelig; klanten kunnen er direct voordeel mee behalen. De Novell OpenOffice.org variant voor Linux wordt standaard meegeleverd met het product SUSE Linux Enterprise Desktop, de desktop omgeving van Novell.

Cor Nouws, van Nou&Off, een OpenOffice.org partner van Novell legt uit: “Deze versie van OpenOffice.org biedt veel kansen en mogelijkheden voor bedrijven die een overstap overwegen. Uiteindelijk wil men niets aan functionaliteit inleveren op het moment dat men overstapt. Vooral de ondersteuning voor macro’s is een functie die in veel situaties de doorslaggevende factor kan zijn. Het is aan ons en Novell om klanten wegwijs te maken in de mogelijkheden die deze versie biedt.”

Naast het feit dat Novell een speciale variant heeft ontwikkeld die vooral in bedrijfssituaties een groot voordeel kan opleveren, heeft Novell ook een partnernetwerk opgebouwd van zeer ervaren partners die ondersteuning en nadere informatie kunnen geven in veranderingstrajecten, waardoor de overstap naar OpenOffice.org van Novell eenvoudig en snel kan worden gemaakt.

Een evaluatie versie van Novell OpenOffice.org voor Windows is te downloaden op:

http://download.novell.com/Download?buildid=sfgvpgWarF0~  


Contact Novell Nederland

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share