VEENMAN EN SHARP BEËINDIGEN LANGDURIGE SAMENWERKING

Door: Veenman  24-01-2006
Trefwoorden: Hardware, Printers, Faxen

Veenman gaat zich ten aanzien van multifunctionals en copiers concentreren op de succesvolle verkoop van LINIUM en HP producten. Veenman en Sharp hebben daarom in onderling overleg besloten om na ruim 25 jaar hun actieve samenwerking te beëindigen.

Veenman heeft zich de afgelopen jaren steeds meer gericht op de integratie van afdruksystemen met document automatisering software. Hierbij neemt de productontwikkeling in samenwerking met software leveranciers een steeds belangrijkere plaats in. “Partners als HP en Konica-Minolta sluiten hier perfect op aan, waardoor hun aandeel in onze resultaten in de afgelopen jaren aanzienlijk is toegenomen.”, aldus Algemeen Directeur Eric Annema.

Strategische partnerships
De evaluatie van de samenwerking met Sharp past in alle opzichten in het beleid van Veenman. De onderneming stelt hoge eisen ten aanzien van de kwaliteit, service en ondersteuning door fabrikanten, terwijl een zeer concurrerend prijsniveau wordt gehanteerd. Ongeveer een jaar geleden introduceerde Veenman in samenwerking met Konica-Minolta het nieuwe merk LINIUM. Verder is het bedrijf één van de meest vooraanstaande dealers van HP-apparatuur voor de zakelijke markt in Nederland. Eric Annema: “Wij zijn ervan overtuigd dat we met de multifunctionele afdruksystemen van LINIUM en HP een ijzersterke combinatie hebben, waarmee wij de komende jaren een verdere invulling geven aan onze aanpak op het gebied van document automatisering, inclusief de integratie van kleurenafdrukapparatuur en hoog-volume machines in bedrijfsnetwerken.”

Strategie Veenman
In de afgelopen jaren heeft Veenman haar portfolio aan producten en diensten continu aangepast aan de eisen en wensen van haar klanten. Maakte vijf jaar geleden de verkoop van kopieermachines, printers en faxen een belangrijk deel uit van de totale omzet, vandaag de dag ligt de nadruk op het aanbieden van totaaloplossingen bestaande uit hardware, software en de daaraan gerelateerde dienstverlening. Met een klantgerichte aanpak is Veenman in staat gebleken om de kwaliteit van organisaties verder te optimaliseren op het gebied van document automatisering. Manager Marketing Communications Robin Goemans: “Een dergelijke aanpak is voor ons alleen mogelijk wanneer we samenwerken met partners die met hun productontwikkeling aansluiten bij de visie van onze klanten. De verdere uitbouw van onze nauwe samenwerking met document automatisering software leveranciers als Captaris en Datascan (een HP JetCaps partner) staat dan ook hoog op de agenda.”

Beloften waargemaakt
Veenman benadrukt nog altijd voor 100% achter de Sharp-producten te staan. Het bedrijf erkent nadrukkelijk dat deze apparatuur van hoge kwaliteit is en in specifieke bedrijfssituaties nog altijd een duurzame en verantwoorde plaats kan krijgen. Klanten van Veenman die eerder Sharp-producten hebben aangeschaft of bestellingen uit hebben staan, blijven dan ook verzekerd van uitstekende systemen en perfecte service en ondersteuning. Robin Goemans: “Geheel in overeenstemming met de langdurige goede samenwerking met Sharp zijn wij overeengekomen dat bestellingen van reeds gevoerde modellen tot het eind van het jaar 2006 onder de huidige condities zullen plaatsvinden. Daarnaast zullen alle onderdelen en benodigdheden gewoon leverbaar zijn, zodat wij onze klanten blijvend kunnen verzekeren van de overeengekomen dienstverlening.”

Trefwoorden: Faxen, Hardware, Printers

Contact Veenman

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share