Delftse denkkracht voor goede doelen

Delftse denkkracht voor goede doelen van Club Van Delft

Door: Club Van Delft  19-05-2009
Trefwoorden: Creativiteit, Productontwikkeling, Brainstorm

Op woensdag 27 mei vindt in het Vermeer centrum in Delft de eerste Goede Doelen DenkTank van de Club van Delft plaats. Tijdens de 'Beursvloer 2009' in het DOK, waar maatschappelijke organisaties hun vraag konden neerleggen bij het aanbod van Delftse ondernemers, maakte de Club van Delft vier matches. "We zijn een commercieel bedrijf,", vertelt Nathan Volkers (24), "maar we vinden dat ook studenten een bijdrage moeten leveren aan de maatschappij.".

Voor vier organisaties gaat de DenkTank nieuwe concepten bedenken: twee organisaties die zich met de dagopvang van gehandicapten bezighouden, TOV en IPSE, stichting Stedenband Delft-Esteli en de Delft FairTrade Gemeente. De werkwijze van de Club van Delft is normaal gesproken eenvoudig. Ongeveer 10 studenten van verschillende studies en universiteiten gaan een of meerdere dagdelen onder leiding van een professionele facilitator brainstormen. Vooraf is uitgebreid overlegd en nagedacht over de te volgen strategie, voor maximale effectiviteit. Binnen een week wordt een rapport met de uitkomsten opgeleverd en hierin staat ook een uitgebreid advies over de volgende stappen in het innovatie traject.

Deze keer wordt het hele proces gecomprimeerd tot een dagdeel. Met een uitgebreide voorbereiding door de facilitator en afgebakende probleemstellingen kunnen de deelnemende studenten in korte tijd echter tot heel veel innovatie concepten komen. Martin Nagelsmit, de andere eigenaar van de Club van Delft, beaamt dat. "Onder leiding van een ervaren brainstorm leider komen in een korte tijd de meest fantastische ideeën naar boven tijdens onze sessies. Normaal gesproken werken we de bedachte concepten uit tot echte producten of diensten met een van onze partner bedrijven, maar ik kan me goed voorstellen dat dit keer een student het uitwerkt in het kader van een studie project bij de TU Delft."

Pers is uitgenodigd vanaf 17.00 in het Vermeer Centrum. Er is gelegenheid een deel van de sessie bij te wonen, foto's te maken en de deelnemers te interviewen.


Noot voor de redactie
Datum/Tijd: 27 mei 2009, 14.00-18.00
Locatie: Vermeer Centrum Delft, Voldersgracht 21, 2611 EV Delft

Beursvloer 2009: www.beursvloerdelft.nl

Contact:
Club van Delft DenkNetWerk
Nathan Volkers (Partner)
T: 06 48034291
E: nathan.volkers@clubvandelft.nl
website: www.clubvandelft.nl

Trefwoorden: Brainstorm, Brainstorm Sessie, Creativiteit, Denkkracht, Denktank, Productontwikkeling, Technische Universiteit,