Cursussen goedkoper door EduSubsidie

Cursussen goedkoper door EduSubsidie van Educheque Nederland

Door: Educheque Nederland  23-06-2006
Trefwoorden: Subsidie, Studiefinanciering, Cursusgeld


De cursisten van onder andere het NTI, Scheidegger, grote verkeersscholen en zeer grote ICT opleidingsinstituten kunnen tegenwoordig EduSubsidie aanvragen. Initiatiefnemer is EduCheque Nederland. Zij certificeert steeds meer opleidingsinstituten waardoor een snel groeiend aantal mensen tot 50% van het cursusgeld terug kan vragen.


‘Iedereen goedkoper laten studeren met EduSubsidie door zo veel mogelijk opleidingsinstituten EduCheque te certificeren’ ; dat is het doel van EduCheque Nederland. Een onafhankelijke organisatie die op deze manier een positieve bijdrage levert aan de oproep die het kabinet kort geleden deed tot verhoging van het opleidingsniveau van Nederlanders en daarmee de versterking van onze kenniseconomie. Of het nou gaat om een hobbycursus of een beroepsopleiding; EduCheque Nederland zet zich in voor kennisoverdracht en betaalt tot de helft mee aan het cursusgeld waardoor de EduSubsidie per cursist al snel honderden euro’s bedraagt. Alleen een geldige EduCheque en een kopie van de cursusfactuur zijn nodig om EduSubsidie aan te vragen.

Maar niet alleen particulieren, ook organisaties en overheidsinstellingen, zoals onlangs de gemeente Huizen, maken gebruik van EduSubsidie. Nu al is er tenminste 10 miljoen euro aan EduSubsidie beschikbaar voor cursisten van EduCheque gecertificeerde opleidingsinstituten. Met 70.000 studenten en maar liefst 300 verschillende opleidingen is NTI het grootste gecertificeerde opleidingsinstituut. Maar ook diverse belangrijke Microsoft ICT opleiders zijn inmiddels EduCheque gecertificeerd. Dat betekent voor de cursist niet alleen veel keus en een gegarandeerde EduSubsidie aanvraagmogelijkheid, maar bovendien de zekerheid dat een opleidingsinstituut voldoet aan de kwaliteitseisen van EduCheque Nederland.

Financiële ondersteuning aan persoonlijke ontwikkeling
“Als particuliere organisatie doen wij dus eigenlijk wat iedere Nederlander van de overheid zou mogen verwachten”, zegt Marcel Mattijssen, directeur van EduCheque Nederland. “Met behulp van sponsorgelden geven wij een financiële bijdrage aan de persoonlijke ontwikkeling van mensen. Zo stimuleren we hen om met EduSubsidie te gaan studeren en dat draagt vervolgens bij aan een versterking van onze kenniseconomie.”

E I N D E P E R S B E R I C H T

meer informatie:

Marcel H.B. Mattijssen MBA
algemeen directeur
EduCheque Nederland
015 – 750 10 77
06 – 533 59 102
email : [email protected]
website: www.educheque.nl

Trefwoorden: Cursusgeld, Educheque, Edusubsidie, Kenniseconomie, Studiefinanciering, Subsidie,

Contact Educheque Nederland

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share