Nieuwe Website Vereniging Rembrandt - Fonds voor Kunstaankopen

Nieuwe Website Vereniging Rembrandt - Fonds voor Kunstaankopen van Insyde

Door: Insyde  22-08-2008
Trefwoorden: Webdesign, Insyde, Kunstfonds

De Vereniging Rembrandt is in 1883 opgericht door enkele Amsterdamse particulieren en is al 125 jaar sponsor van het openbaar kunstbezit. Het doel van deze particuliere organisatie is de Nederlandse musea te ondersteunen bij het aankopen van belangrijke kunstwerken. De Vereniging Rembrandt verleent financiële steun bij de aankoop van vele soorten kunstwerken: oude en moderne schilderkunst, textiel, glas, kunstnijverheid, beeldhouwkunst en andere verzamelgebieden. De Vereniging Rembrandt ondersteunt kunstaankopen voor grote en kleinere musea.

Iedereen kan lid worden en daarmee de activiteiten van dit goede doel ondersteunen. Op de pagina fondsen en schenkingen kunt u meer informatie vinden over schenkingen, themafondsen en fiscale voordelen van donaties. De Vereniging Rembrandt is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI), waardoor het fiscaal voordelig kan zijn voor u om dit goede doel te steunen. Lees meer informatie hierover op de website van de Belastingdienst.

Werkzaamheden nieuwe website

De nieuwe website bevat een uitgebreide kunstwerken beeldbank, waarin de kunstwerken staan die zijn aangekocht met steun van de Vereniging Rembrandt. Hiervoor heeft Insyde een XML-koppeling gemaakt met de database van The Art Document Company (TADC). Met de beeldbank kunnen bezoekers de door Vereniging Rembrandt gesteunde kunstwerken online worden bekeken. De kunstwerken zijn gesorteerd op o.a. kunstenaar, soort kunstwerk en het museum waar de gesponsorde kunstwerken hangen. Tevens heeft Insyde implementatie verzorgd van de Webmagiër, het content management systeem van Insyde. Tenslotte heeft Insyde de website optimalisatie verzorgd, zodat bezoekers de informatie snel kunnen terugvinden en zoekmachines de informatie makkelijk kunnen indexeren.

Trefwoorden: Fonds Voor Kunstaankopen, Insyde, Kunstfonds, Particulier Fonds, Tadc, Webdesign,