Website KNOB

Website KNOB van Insyde

Door: Insyde  31-10-2008
Trefwoorden: Monumenten, Tuinarchitectuur, Monumentenzorg

Op 7 januari 1899 werd de Koninklijke Nederlandse Oudheidkundige Bond opgericht. De bond was daarmee de eerste landelijke organisatie die ijverde voor het behoud van monumenten, voor een betere regelgeving en voor de formulering van restauratiebeginselen. Tegenwoordig richt de KNOB zich ook op aanverwante vakgebieden, zoals archeologie, tuinarchitectuur, bouwhistorie en historische geografie.

De KNOB stelt zich ten doel om de belangstelling en de zorg voor het erfgoed te vergroten door het vergaren en verspreiden van kennis. Het Bulletin, het orgaan dat sinds de oprichting vijf maal per jaar door de KNOB wordt uitgegeven, en de diverse studiedagen die door de KNOB worden georganiseerd dragen bij aan het behalen van deze doelstelling.

Insyde ontwikkelde een nieuwe website voor de KNOB. De website is ontworpen conform de bestaande huisstijl van de KNOB en heeft een neutrale en moderne uitstraling. De nieuwe website is voorzien van de Webmagiër, het CMS van Insyde, zodat deze eenvoudig actueel kan worden gehouden.

Insyde verzorgde tevens de zoekmachineoptimalisatie voor de nieuwe website, zodat de bezoekers de informatie van de KNOB eenvoudig kunnen terugvinden in de zoekmachines.

De website wijdt uit over de organisatie KNOB en haar doelstellingen, alsmede over de platforms die de KNOB faciliteert en de actualiteiten.

De website heeft een wervend karakter en is dan ook voorzien van een online inschrijfformulier. Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden voor een lidmaatschap en voor een abonnement op het Bulletin.

De website beschikt over een uitgebreid overzicht van de afgelopen jaargangen van het Bulletin met detailinformatie per uitgave. Voor zover de voorraad strekt heeft men ook de mogelijkheid om losse nummers via de website te bestellen.

De studiedagen die de KNOB organiseert worden op de website toegelicht met onderwerp- en programma-informatie. Geïnteresseerden kunnen zich online inschrijven voor een studiedag door middel van een inschrijfformulier.

Voor meer informatie, zie de website van de KNOB

Trefwoorden: Archeologie, Bouwhistorie, Bulletin, Historische Geografie, Knob, Koninklijke Nederlandse Oudheidkundige Bond, Monumenten, Monumentenzorg, Platforms, Studiedagen, Tuinarchitectuur,