Werkplaats Spoorzone Delft online

Werkplaats Spoorzone Delft online van Insyde

Door: Insyde  27-11-2008
Trefwoorden: Insyde, Webmagiër

Werkplaats Spoorzone Delft (of WeSD) is een burgerinitiatief dat werd opgericht met het doel om de Delftse bevolking te verenigen omtrent de ontwikkeling van stedenbouwkundig project ‘Spoorzone Delft’. Aan de basis van dit project ligt de bouw van de nieuwe Delftse spoortunnel, waarmee naar verwachting medio 2009 begonnen zal worden.

Project ‘Spoorzone Delft’ zal naar schatting pas in 2013 worden afgerond en daarom de nodige ergernis bij de Delftenaren opwekken. WeSD is in het leven geroepen om begrip te kweken en het project van een positief imago te voorzien. WeSD wil dit bereiken door bijvoorbeeld culturele activiteiten bij, om en over de spoorzone te organiseren en door de Delftse bevolking steeds up-to-date te houden over alle gebeurtenissen, betrokken partijen en mijlpalen die betrekking hebben op de spoorzone.

Om deze doelstellingen te behalen kon een website uiteraard niet achterwege blijven. Als Delfts webdesignbureau werd Insyde aangesteld om deze voor WeSD te ontwikkelen. In het ontwerp van de website gaf Insyde een eigen interpretatie aan wat er tot dusver aan huisstijl was gedefinieerd. Zo werd er gebruik gemaakt van diverse authentieke afbeeldingen van Delft aan het spoor en is de menu-indicator vormgegeven als trein.

Insyde verzorgde de HTML-templates voor de website en de implementatie met de Webmagiër, het CMS van Insyde. De Webmagiër werd speciaal voor WeSD uitgebreid met een aantal specifieke modules ter ondersteuning van de doelstellingen van WeSD, zoals een nieuwsmodule, een agendamodule en een fotomodule.

De website informeert over WeSD en haar activiteiten, haar projecten en partners en beschikt over een uitgebreid foto- en filmarchief, waarbij iedere bezoeker wordt uitgenodigd om zijn of haar bijdrage te leveren.

De website werd succesvol gepresenteerd op donderdag 27 november 2008 tijdens de eerste officiële ontmoeting van WeSD.

Kijk voor meer informatie op www.spoorzonedelft.nl

Trefwoorden: Insyde, Webmagiër