Teleurstellend uitstel vrij verkeer Oost-Europeanen

Door: Koninklijke Vereniging Mkb-nederland  01-04-2006
Trefwoorden: Management, Mkb, Arbeidskrachten

Het is uitermate onbevredigend dat staatssecretaris Van Hoof (Sociale Zaken) de grenzen voor werknemers uit de nieuwe EU-landen pas op 1 januari wil openen. Zo reageert MKB-Nederland dinsdag op het bericht dat de bewindsman vrij verkeer van Oost-Europese arbeidskrachten wil uitstellen. Eerder stelde de VVD?er voor werknemers uit?onder meer Polen?per 1 mei toe te laten. 

Van Hoof zegt dat hij meer voorbereidingtijd nodig heeft om het ontduiken van arbeidsvoorwaarden en oneerlijke concurrentie tegen te gaan. Hij zal zijn plannen vrijdag aan de ministerraad voorleggen.

MKB-Nederland betreurt dat het openstellen van de grenzen wordt doorgeschoven. De vraag is of dat niet nog een keer gebeurt. De extra voorbereidingstijd toont aan dat Van Hoof kennelijk geen vertrouwen heeft in zijn eigen handhaving, aldus de koepelorganisatie.

Werknemers uit de nieuwe EU-landen kunnen nu alleen in Nederland aan de slag als ze daarvoor een vergunning hebben van het Centrum voor Werk en Inkomen. Een aantal CDA-bewindslieden heeft echter moeite de beperking te schrappen. Zo vreest minister Bot (Buitenlandse Zaken) voor problemen op de Nederlandse arbeidsmarkt als omringende landen vasthouden aan hun strenge toelatingsbeleid.?

Trefwoorden: Arbeidskrachten, Management, Mkb

Contact Koninklijke Vereniging Mkb-nederland

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share