Hoogste beeldkwaliteit voor thuisbioscoopfans met Samsung-plasmatelevisies

Door: Samsung Electronics Nederland  03-05-2006
Trefwoorden: Retail, Consumenten Elektronica

Delft, 3 mei 2006 - Met de plasmatelevisies PS-C7H en PS-Q7H met een beelddiagonaal van 42 inch (107 cm) en 50 inch (127 cm) zet Samsung de nieuwe standaard voor beeldkwaliteit. Door de Dual 13 Bit Processing-technologie kunnen deze televisies 549 miljard kleuren of 8.192 grijswaarden weergeven. Met een contrastverhouding van 10.000:1 laat Samsung de concurrentie achter zich. De beeldverbeteringstechnologieën, zoals FilterBright en de Smooth Motion Driver, resulteren in optimaal donkere tinten, haarscherpe details en vloeiende beelden zonder valse contouren. De plasmatelevisies zijn op HDTV voorbereid, zodat televisieliefhebbers kunnen genieten van een unieke kijkervaring.

In de plasmatelevisies is de Dual 13 Bit Processing-technologie toegepast voor heldere beelden met een enorme verscheidenheid aan kleuren. De 549 miljard kleurnuances leiden zichtbaar tot een realistische kleurweergave. Om de compatibiliteit met nieuwe digitale apparaten te waarborgen, ondersteunen de televisies de kopieerbeveiliging HDCP (High-Bandwidth Digital Content Protection).

Scherpe beelden zonder weerkaatsingen
De kunst van levensecht beeld zit in het optimaliseren van donkere tinten en scherpe beelddetails. De FilterBright-technologie van Samsung stuurt het interne licht van het plasmascherm aan om het contrast te verhogen en tegelijk ongewenste weerkaatsingen te voorkomen. De filterfolie aan de binnenzijde van het beeldscherm absorbeert hiervoor het invallend licht zo veel mogelijk. Daardoor blijven ook bij nachtelijke scènes van een bloedstollende thriller alle contouren herkenbaar. De Smooth Motion Driver-technologie, die Samsung ontwikkelde, verbetert het televisiesignaal. Deze technologie staat zelfs bij razendsnelle bewegingen garant voor een vloeiend en scherp beeld, doordat het valse contouren, schokkend beeld en dubbele randen effectief tegengaat.

Speciaal voor wie houdt van gamen op de televisie is de gaming mode toegevoegd. Met één toets op de afstandsbediening selecteert de gamer de instelling voor gamen met de hoogste beeld- en geluidskwaliteit. Hiervoor wordt de scherpte en de zwartwaarde verhoogd en het geluid geoptimaliseerd.

Strak ontwerp
Het minimalistische design van de plasmatelevisies geeft de toestellen een strakke uitstraling mee. De luidsprekers zijn onzichtbaar in het design van het scherm geïntegreerd, waardoor een breedbeeldscherm met bioscooplook is gecreëerd.

De plasmatelevisies PS-C7 en PS-Q7 verschillen alleen wat betreft design van elkaar en zijn vanaf mei verkrijgbaar met een standaard paneel (S) of een HD-paneel (H).

Samsung brengt vanaf mei ook de PS-E7 uit met een standaard paneel of een HD-paneel. Deze televisie beschikt over dezelfde eigenschappen als de PS-C7, maar is niet uitgerust met de FilterBright- en Smooth Motion Driver-technologie.

Trefwoorden: Consumenten Elektronica, Retail

Contact Samsung Electronics Nederland

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share