Seneca positioneert bewezen DigiD-oplossing voor Zorgsector

Seneca positioneert bewezen DigiD-oplossing voor Zorgsector van Seneca

Door: Seneca  31-03-2008

Delft, 31 maart 2008 - Bezoekers van een zorginstelling hebben een uitlopende informatiebehoefte. Een doelgroepgerichte aanpak bij het verstrekken van informatie is dan ook beslist noodzakelijk. Daar komt bij dat informatie steeds meer digitale vormen krijgt en gefragmenteerd raakt. Het vinden van de juiste informatie is voor veel mensen moeilijker dan ooit. De oplossing is echter simpel; laat de bezoeker niet onnodig lang zoeken en breng de juiste informatie naar hem toe. Seneca heeft een oplossing ontwikkeld die digitale informatie op gepersonaliseerde wijze vindbaar maakt.

‘De patiënt centraal’ is een veelgehoorde ambitie. Seneca biedt zorginstellingen de mogelijkheid deze ambitie te verwezenlijken, door informatie op maat in een webomgeving te presenteren. Met de inzet van de Smartsite Personalisatie module, wordt gepersonaliseerde informatie op een persoonlijke pagina getoond. Zoeken is niet meer nodig. De bezoeker vindt op de persoonlijke mijnpagina.nl alle informatie die voor hem van toepassing én van belang is.

Verificatie van de identiteit van de bezoeker is hierbij van groot belang. Om persoonlijke gegevens te beschermen en de vraag naar elektronische diensten in goede banden te leiden, is de afgelopen jaren is een landelijk authenticatie initiatief onder de naam DigiD gelanceerd. Veel overheidsinstellingen passen DigiD inmiddels toe om de identiteit van bezoekers vast te stellen.

Met de komst van DigiD op 1 januari 2005, kunnen burgers met behulp van één gebruikersnaam en wachtwoord voor steeds meer elektronische diensten bij publieke instellingen terecht. Omdat DigiD een landelijke geaccepteerde authenticatie methode is van én voor de overheid, speelt dit gemeenschappelijke systeem een sleutelrol bij het tot stand komen van een elektronische dienstverlening.

Seneca maakt het nu ook voor zorginstellingen mogelijk om gebruik te maken van dit uiterst veilige authenticatie systeem. Door het binnen de overheid met succes toegepaste DigiD te combineren met de Smartsite Personalisatie module, kan de identiteit van bezoekers geverifieerd worden en persoonlijke informatie op maat gepresenteerd worden. Hierdoor wordt gepersonaliseerde informatie, veilig, adequaat en doelgroepgericht ter beschikbaar gesteld.

Over Seneca
Samen met haar partners richt Seneca zich op grotere en toonaangevende organisaties in de Benelux, waar dienstverlening via het web een strategische plaats inneemt. Seneca levert hiervoor hoogwaardige content management gerelateerde producten en diensten om communicatie-, interactie- en transactieprocessen van haar opdrachtgevers te ondersteunen.

Seneca levert als Microsoft Gold Partner onder meer het in eigen beheer ontwikkelde Content Management Systeem Smartsite dat in Nederland en België als marktleider kan worden beschouwd. Daarnaast levert Seneca advies en hoogwaardige (interim) diensten op het vlak van informatiebeveiliging.

Seneca heeft vestigingen in Delft, Amersfoort en België. Er zijn circa 135 medewerkers in dienst. Seneca bedient met Smartsite Content Management Systeem ruim 325 klanten waaronder veel bedrijven en instellingen van naam in binnen- en buitenland. In de afgelopen jaren is naast de Nederlandse markt ook een sterke groei te zien geweest in België waar middels een distributiekanaal inmiddels meer dan 25 gebruikers van Smartsite actief zijn.

Adres:
Seneca BV
Elektronicaweg 31
2628 XG DELFT

Contact opnemen:
T: +31 (0)15 - 251 37 00
F: +31 (0)15 - 251 37 01
E: [email protected]
I: www.seneca.nl