Een nieuwe website voor Desso

Een nieuwe website voor Desso van Smartsite

Door: Smartsite  17-09-2008
Trefwoorden: Ict, Zorg, Wonen

Delft, 17 september 2008 - Desso maakt en verkoopt al bijna 80 jaar tapijt en heeft op dit moment drie fabrieken in Europa, en een gespecialiseerde klantenservicecentra over heel Europa, Verenigde Staten, Azië, Zuid-Afrika, het Midden-Oosten en Australië.

Sinds 2007 is Desso klant bij Preferred Solution Partner Tam Tam. De samenwerking startte met het redesign van de corporate website, die in meerdere talen (Nederlands, Engels, Duits, Frans en later ook Russisch) is gebouwd. De uitstraling past nu beter bij het strakke moderne nieuwe imago van Desso.

Na de corporate website was het de beurt aan Business Carpets, één van de belangrijkste productsegmenten van Desso. Voor architecten en designers, die voor hun ontwerpen op zoek zijn naar passende tapijten, is een aparte site ontwikkeld. Om hen goed te faciliteren ontwikkelde Tam Tam een uitgebreide zoekmachine, waarmee zij met een paar klikken tapijten kunnen zoeken in de gewenste kleur en fabricagetechniek. Daarna kunnen ze via de site stalen van deze tapijten bestellen.

In het ontwerptraject heeft Tam Tam veel aandacht besteed aan de interactie: zoeken op kleuren en andere criteria is nu intuïtief, bekeken tapijten worden automatisch opgeslagen en alle technische specificatie zijn onder één muisklik beschikbaar. Het meest opvallende is dat door slimme toepassing van AJAX-technologie alle interactie in één scherm plaatsvindt. Aan de achterkant is het productaanbod van Desso (meer dan 1100 tapijtvarianten) volledig in Smartsite ingeladen en kan vanuit daar worden beheerd. Content zoals nieuwsberichten kunnen rechtstreeks vanuit de corporate website worden overgenomen zodat Desso dat slechts op één plek hoeft bij te houden.

Door het gemak van de zoekmachine worden potentiële klanten, veel beter dan voorheen, getriggerd om stalen te bestellen. Zo helpt Tam Tam, Desso om de conversie van hun website te verbeteren en daarmee de verkoop via internet te stimuleren.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Nora Verbrugge
T: +31 (0)15 - 251 37 00
E: [email protected]
I: www.smartsite.nl

Trefwoorden: Content Management, Content Management Systeem, Ict, Overheid, Smartsite, Wonen, Zorg