Eerste Smartsite iXperion implementaties een feit

Eerste Smartsite iXperion implementaties een feit van Smartsite

Door: Smartsite  11-03-2008
Trefwoorden: Content Management, Smartsite, Ixperion

Delft, 11 maart 2008 - Twee jaar lang heeft een team van toegewijde ontwikkelaars hard gewerkt aan een volledig nieuwe versie van het content management systeem Smartsite. De vooraf gestelde eisen waren niet gering. Het Microsoft .Net platform moest de basis vormen van het nieuwe product én het systeem moest minimaal dezelfde kwaliteit bieden als het huidige Smartsite. Geen geringe opgave omdat Smartsite al 5 jaar lang als meest toonaangevend CMS systeem in de Nederlandse markt wordt beschouwd. ‘Het feit dat al deze inspanningen nu tot zichtbaar resultaat hebben geleid is dan ook iets waar we meer dan trots op zijn’, aldus Johan Blok, Director of Product Development, Support & Training.

De afgelopen twee weken zijn achtereenvolgens de volgende websites ‘live gegaan’ die allen gerealiseerd zijn op basis van Smartsite iXperion:
• www.cruyff-foundation.org;
• www.prc.nl;
• www.desso.com;
• www.blikopwerk.nl.

Business Partners Lectric uit Zaltbommel en Tam Tam uit Delft zijn de afgelopen maanden, in nauwe samenwerking met het Smartsite Research & Development team, aan de slag gegaan om bovenstaande projecten bij deze ‘launching customers’ op te leveren. Mark Derksen, Manager Research & Development, zegt over zijn ervaring bij het implementeren van de jongste loot van de Smartsite productfamilie: ‘Deze projecten, waarbij we het product bloot hebben gesteld aan de ‘echte wereld’, hebben ons overtuigd van het feit dat we de juiste weg gekozen hebben.’

‘Tijdens de bouwfase bleek al snel dat het ontwikkelproces veel sneller verliep dan we gewend waren.’ vertelt Theo Schrijver, (e-)business consultant bij Lectric vanuit zijn ervaring in de praktijk. ‘Dit ondanks het feit dat veel aan het systeem nieuw was en we slechts korte tijd ervaring hadden met de pilot van Smartsite iXperion! Dankzij Smartsite iXperion is het ontwikkelen veel voorspelbaarder geworden.’

Voor IT én gebruikers
Business Partners van Seneca en gebruikers van Smartsite zijn enthousiast over de mogelijkheden, functionaliteit en kwaliteit van Smartsite iXperion. Smartsite iXperion maakt gebruik van een volledig nieuwe architectuur waardoor organisaties, meer dan ooit tevoren, over een platform kunnen beschikken dat als basis kan dienen voor hun volledige informatie huishouding. Het product is zeer flexibel in te zetten, is uitermate schaalbaar en stabiel en is naadloos te integreren met ander applicaties. Sandro Mastronardi, Application developer bij Tam Tam vat het als volgt samen: ‘Met iXperion heb je als ontwikkelaar eindeloze vrijheid in wat de bezoekers te zien krijgen. Daarnaast is de beheeromgeving voor onze klanten uiterst gebruiksvriendelijk.’ Ook Sandor Voordes, Application developer bij Tam Tam, is bijzonder te spreken over de gebruiksvriendelijkheid: ‘Smartsite iXperion is een zeer compleet pakket dat ons in staat stelt om onze klanten op alle fronten van een CMS op maat te voorzien, zonder dat daar maatwerk aan te pas komt.' Doordat Smartsite iXperion daarnaast gebruik maakt van de laatste stand der techniek, Microsoft .Net 3.0 plus, en door het product te integreren met Microsoft Visual Studio 2008, wordt ook rekening gehouden met de wensen van de veeleisende programmeur.

Nieuw maar toch vertrouwd
Bij het ontwikkelen van Smartsite iXperion is nadrukkelijk gekeken naar de factoren die Smartsite in het verleden tot een succes hebben gemaakt. Meer dan 10 jaar ervaring heeft op deze manier zijn weg gevonden naar het nieuwe product. De sterke producteigenschappen zijn gebleven en waar nodig zijn nieuwe functionaliteit en mogelijkheden toegevoegd. Enkele interessante toevoegingen:
• Door toevoeging van ondermeer een separate Meta-laag aan de Smartsite architectuur wordt de duurzaamheid van informatie gewaarborgd;
• Om integratie met andere applicaties te vereenvoudigen zijn er specifieke toegangslagen gecreëerd;
• Search-engine optimization en friendly URL’s zorgen voor hogere rankings bij zoekmachines;
• Mogelijkheden om eenvoudig blog’s, wiki’s en TAG-clouds te creëren zorgen voor meer interactie met de bezoeker van een site.

Norbert Kersbergen, Unit manager bij Tam Tam, weet het voordeel van de korte implementatietijd van Smartsite op een ludieke manier te omschrijven: ‘Van programmeren heb ik niet veel kaas gegeten. Maar als de keuze voor Smartsite iXperion onze ontwikkelaars in staat stelt binnen no-time iets werkends voor onze klanten op het scherm te toveren, ben ik overtuigd van de kracht.’

Klaar voor de toekomst
Seneca is verheugd met alle positieve reacties rondom de lancering van Smartsite iXperion. Duidelijk is dat er door de intensieve samenwerking tussen Seneca en haar Business Partners er een maximaal rendement gehaald wordt uit de investering in kennis en tijd. Smartsite iXperion biedt Business Partners en eindgebruikers een solide en betrouwbaar platform dat klaar is voor de toekomst.

Seneca BV, de organisatie achter het product Smartsite iXperion, is Microsoft Gold Certified Partner.

Trefwoorden: Content Management, Ixperion, Smartsite