Productontwikkeling iXperion ondersteund door Microsoft Visual Studio Team System

Productontwikkeling iXperion ondersteund door Microsoft Visual Studio Team System van Smartsite

Door: Smartsite  12-02-2008
Trefwoorden: Smartsite, Ixperion, Content Managenement

Delft, 12 februari, 2008 - De nieuwe release van Smartsite, genaamd iXperion, is ontwikkeld met behulp van Microsoft Visual Studio Team System. Volgens Microsoft was Smartsite een van de eersten die Team System zo intensief inzetten.

In 2006 werd het startschot gegeven voor de ontwikkeling van de volgende release van Smartsite Content Management Server. Deze nieuwe release ging aanvankelijk verscholen achter de codenaam "Falcon"; de daarop volgende projecten staan bekend onder de codenamen "Eagle" en "Condor".

Smartsite Falcon werd eind 2007 aan eindgebruikers en business partners gepresenteerd onder de naam Smartsite iXperion.

Bij de ontwikkeling van deze release is door de Research & Development afdeling nadrukkelijk gekeken naar geschikte tools om de productiviteit en de kwaliteit in het ontwikkelproces te verbeteren. De keuze viel daarbij uiteindelijk op het (toen nog in beta versie beschikbare) Microsoft Visual Studio Team System.

Als platform voor Smartsite is Microsoft .NET 3.0 een zeer effectieve basis gebleken. Veel functionaliteit met betrekking tot XML, Webservices en interoperabiliteit kan direct in Smartsite iXperion worden toegepast. Zo wordt onder meer gebruik gemaakt van WCF, Windows Communication Foundations. De gekozen programmeertaal, C# 2005, maakt werken via een strict object-georiënteerde architectuur mogelijk.

Een belangrijk voordeel van de Microsoft Visual Studio Team System omgeving wordt gevormd door de sterke faciliteiten rond kwaliteitsbewaking. De ontwikkelomgeving is op een bijzonder ingenieuze wijze gekoppeld aan het Smartsite Content Management Systeem. Hierin is een groot aantal tests opgeslagen die, volledig automatisch, elke nacht op de laatste versie van de software wordt afgevuurd. In een oogopslag kan worden gezien of de laatste versie aan alle aldus vastgelegde functionele tests voldoet.

Een significante rol in de totstandkoming van de technische documentatie (zoals de beschrijving van de Smartsite iXperion API) wordt vervuld door de (nog in beta release verkerende) Microsoft SandCastle technologie, in combinatie met Smartsite iXperion zelf.

Samenvattend kan worden gesteld dat zowel de productiviteit van het Research & Development team, als de kwaliteit van de nieuwe Smartsite iXperion release, verbeterd zijn dankzij Microsoft Visual Studio Team System.

Seneca BV, de organisatie achter het product Smartsite iXperion, is Microsoft Gold Certified Partner.

Ga voor meer informatie naar onze website www.smartsite.nl

Trefwoorden: Content Managenement, Ixperion, Smartsite,