Seneca presenteert Smartsite iXperion

Seneca presenteert Smartsite iXperion van Smartsite

Door: Smartsite  13-10-2008
Trefwoorden: Ict, Zorg, Wonen

Delft, 10 oktober 2008 - Op 30 september heeft Seneca de nieuwste release van haar content management systeem, Smartsite iXperion, aan haar business partners gepresenteerd. Bij de ontwikkeling van deze nieuwe versie werd Seneca Research & Development onder meer ondersteund door de Smartsite gebruikersgroep, de Smartsite business partners en een groot aantal launching customers.

Smartsite iXperion biedt vanzelfsprekend de vertrouwde, krachtige features, die hebben bijgedragen aan het succes van voorgaande versies van Smartsite, zoals gebruiksvriendelijke, webgebaseerde omgevingen voor zowel redactie als functioneel en technisch beheer. Daarnaast biedt Smartsite iXperion ook krachtige ondersteuning voor het inrichten en onderhouden van websites die voldoen aan de Webrichtlijnen.

Bijzondere aandacht is in deze release besteed aan performance, schaalbaarheid, security en betrouwbaarheid in zwaarbelaste productieomgevingen.

Klantengroep, business partners en Launching customers
Tijdens de productontwikkeling heeft Seneca nauw contact onderhouden met leden van de klantengroep en met business partners. Dit garandeerde een nieuwe release die enerzijds op de huidige wensen van de markt aansluit, en anderzijds zeer toekomstvast is. Gedurende het afgelopen jaar zijn al zo’n twintig organisaties als launching customer van start gegaan met Smartsite iXperion. Tot deze organisaties behoren onder meer de Kiesraad, de Johan Cruyff Foundation, GGZ Noord-Holland Noord, Rode Kruis Vlaanderen, Distrigas, Hogeschool Domstad, Desso, De Alliantie en Horeca Rookvrij van het Ministerie van VWS. Naar verwachting zullen de komende maanden veel nieuwe Smartsite gebruikers starten met de implementatie van Smartsite iXperion.

Goed nieuws voor developers
Developers, die met behulp van Smartsite iXperion content management omgevingen inrichten en websites ontwikkelen, profiteren misschien nog wel het meest van nieuwe features: volledig XML-gebaseerde siteontwikkeling, krachtige bouwstenen beschikbaar in de vorm van SXML macro’s en flow control, toepassing van inline VB.NET en C# code, en de zeer flexibele integratiemogelijkheden met ASP.NET.

De Smartsite TestSuite vergemakkelijkt en versnelt het werk van de developer. De TestSuite is een volledige omgeving voor ontwikkelaars waarin het bewerken van meerdere (afhankelijke) items tegelijkertijd mogelijk is, debugging wordt gefaciliteerd en Intellisense en AutoCompletion het rendement verhogen. Uitgebreide hulpmiddelen om de performance te optimaliseren zorgen ervoor dat sites vanaf het begin snel en dynamisch kunnen reageren. Een uitgebreide development community website biedt, naast alle documentatie, ook veel interactiemogelijkheden, weblogs van developers etc.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Nora Verbrugge
T: +31 (0)15 - 251 37 00
E: info@smartsite.nl
I: www.smartsite.nl

Trefwoorden: Content Management, Content Management Systeem, Ict, Overheid, Smartsite, Wonen, Zorg