GRATIS SOSiD-PAS VOOR 1,6 MILJOEN LEERLINGEN

GRATIS SOSiD-PAS VOOR 1,6 MILJOEN LEERLINGEN van Sosid.org

Door: Sosid.org  19-04-2007
Trefwoorden: Kinderen, Gratis, Veiligheid

De nachtmerrie van iedere ouder: een kind kwijtraken in de mensenmenigte. Hoe goed er ook wordt opgelet, het is zomaar gebeurd. Opeens is een kind zoek in een attractiepark, op een markt, op het strand of tijdens een schooluitje. Of erger nog: op weg naar school krijgt een kind een ongeluk. Om te zorgen dat hulpverleners snel beschikken over de noodzakelijke informatie zoals naam, medicijngebruik, allergieën en telefoonnummers van de ouders/verzorgers is de gratis SOSiD-pas ontwikkeld.

Om de meest kwetsbare groep kinderen zo snel mogelijk te bereiken zijn de directies van alle 8.000 basisscholen onlangs aangeschreven. De basisscholen zijn een belangrijke schakel om de gratis SOSiD-pas bekend te maken onder de ouders en verzorgers. De schooldirecties reageren enthousiast en geven dit initiatief het rapportcijfer negen. Inmiddels vragen de ouders en verzorgers de SOSiD-pas massaal online aan.

"Uiteraard kost het ontwikkelen en het verspreiden van de SOSiD-pas geld. Omdat ik vind dat veiligheid kosteloos moet zijn als dat kan, bied ik de SOSiD-pas gratis aan” aldus Marcel Mattijssen, initiatiefnemer van de SOSiD-pas. “Ik wil de SOSiD-pas ook in de toekomst voor iedereen gratis te houden. Daarom nodig ik ondernemers en captains of industry uit om mee te doen en hun organisatie als donateur aan te melden, al was het maar omdat hun werknemers ook kinderen hebben."

Alle ouders en verzorgers van basisschoolleerlingen kunnen tot 7 mei aanstaande de SOSiD-pas voor hun kinderen gratis aanvragen op internet (www.sosid.org).

Marcel Mattijssen is vader van drie jonge kinderen en lid van de medezeggenschapsraad van een basisschool te Pijnacker. Hij is ook eigenaar van enkele bedrijven die educatie promoten. Dat gaf hem de mogelijkheid om de SOSiD, samen met enthousiaste medewerkers, te ontwerpen en belangeloos en gratis ter beschikking te stellen aan iedere basisschoolleerling. Zo werd één van zijn dromen werkelijkheid.Contactgegevens:

www.sosid.org

Marcel Mattijssen

m.mattijssen@sosid.org

mobiel: 0653359102


Noot voor de redactie:

Marcel Mattijssen is beschikbaar voor interview/commentaar

Digitaal beeldmateriaal wordt op verzoek ter beschikking gesteld.

Trefwoorden: Basisscholen, Gratis, Kinderen, Sosid, Veiligheid,