STUDIO i2 werkt mee aan stadion Graafschap

STUDIO i2 werkt mee aan stadion Graafschap van Studio I2

Door: Studio I2  02-04-2009
Trefwoorden: Ontwerp, Architect, Animatie

Vrijdag 27 april presenteerde Licotec hun voorstel voor het nieuwe stadion van De Graafschap. Door middel van een spetterende animatie gemaakt door STUDIO i2 uit Delft werd een zeer overtuigend verhaal neergezet. Licotec en De Graafschap zijn vervolgens overspoeld door goede reacties.
Wij zijn ooit met het ontwerp gestart als 1 aprilgrap. Echter tijdens het ontwerpen werd het ontwerp steeds realistischer en werd besloten om het naar buiten te brengen als een concept met potentie.

STUDIO i2 maakte in dit geval niet alleen de 3D animatie en visualisaties, maar was ook de architect. STUDIO i2 maakte in samenwerking met Licotec het ontwerp voor het stadion.

Wat begon als een 1 april grap is voor Licotec nu een project met potentie.

Licotec, dé specialist in lichtdoorlatende dakconstructies uit Duiven bedacht eind 2008 het plan om een 1 april grap uit te halen. Ze wilden een nepconcept ontwikkelen voor het nieuwe stadion van de Graafschap. Dit nepconcept werd echter een serieus ontwerp waar Licotec helemaal achter staat. Een duurzaam ontwerp dat daadwerkelijk te realiseren is. De beoogde grap is uitgegroeid tot een project met veel potentie!

Het idee
Eind 2008 kwam Licotec met het idee om een 1 april uit te halen: Licotec ontwerpt futuristisch dakconcept voor De Graafschap. Zo gezegd, zo gedaan…
Samen met Profilers Communicatie en Studio i2 werd het project opgestart en vormgegeven. De eerste ruwe schetsen werden omgezet naar 3D visualisaties. Het concept werd verfijnd met allerlei mogelijkheden om een zo duurzaam en milieuvriendelijk concept neer te zetten.

Timing
Er stond een perslunch gepland op 27 maart 2009. Deze dag was uitgekozen om een goede link naar de deelname van Licotec aan de zakenmanifestatie van De Graafschap te leggen. Deze staat namelijk geheel in het teken van groen, duurzaam en milieu, iets waar ook Licotec veel waarde aan hecht. Omdat Licotec een stand heeft op de zakenmanifestatie was dit dé dag om haar plannen te presenteren richting de pers en De Graafschap.

Geen grap meer
Naarmate 1 april dichterbij kwam, hoe realistischer het concept werd: dit is geen grap meer! Dit concept heeft potentie, dit ontwerp is écht uit te voeren. Licotec gelooft in een echt ‘Superboeren stadion’ voor De Graafschap en hoopt hiervoor een inspiratievol ontwerp neergezet te hebben. Licotec wil er dan ook alles aan doen om dit ontwerp daadwerkelijk te realiseren.

Bekijk de animatie op: 3D Animatie stadion De Graafschap
Voor meer informatie over STUDIO i2: STUDIO i2 | 3D visualisatie & animatie

Trefwoorden: 3d, Animatie, Architect, Graafschap, Ontwerp, Stadion, Visualisatie