VPFlowScope: richting meten van flow

VPFlowScope: richting meten van flow van Van Putten Instruments

Door: Van Putten Instruments  04-02-2009

The VPFlowScope is ’s Werelds eerste persluchtflowmeter met richtingaanwijzing. Door de richtinggevoeligheid van de unieke Thermabridge TM sensor van de VPFlowScope kan de stromingsrichting gemakkelijk worden gedetecteerd. Deze functionaliteit is essentieel voor het monitoren van ringleidingen.

In de industrie waar perslucht wordt gebruikt, is er een groeiend besef dat persluchtflowmetingen noodzakelijk zijn om de energiekosten laag te houden. Echter in sommige gevallen is niet zo gemakkelijk te realiseren. In ringleidingen bijvoorbeeld hangt de flowrichting af van het eigenlijke verbruik per afdeling en is daardoor soms onvoorspelbaar. Ook het meten van persluchtverbruik van machines met ingebouwde buffers is lastig; de lucht kan immers in- én uit de buffer stromen.

Het meten van de stromingsrichting was tot voor kort alleen mogelijk met behulp van een mechanische richtingsensor of twee gemodificeerde flowmeters. Dit maakte de installatie complex en duur.

Met de VPFlowScope wordt de meting sterk vereenvoudigd. Hiernaast biedt de VPFlowScope een ingebouwde druk- en temperatuurmeting én een display met datalogger. De VPFlowScope geeft dus in één oogopslag een compleet inzicht in het persluchtverbruik.

Voor meer informatie, neemt u gerust contact op.