Kennismaken met Lean

Kennismaken met Lean van Molenaar, Koet & Partners Consultancy B.V.

Door: Molenaar, Koet & Partners Consultancy B.V.  25-03-2011
Trefwoorden: Opleidingen, lean six sigma

 Kennismaken met Lean’ is kennismaken met de methode Lean en gelijktijdig kennismaken met de werkwijze van Molenaar, Koet & Partners. In deze workshop dagen wij deelnemers uit in teams met plezier en een drive om te willen verbeteren op zoek te gaan naar de beste resultaten. En onze ervaring is dat wat zich afspeelt in deze workshop sterk overeenkomt met wat zich voordoet tijdens verbeterprojecten bij u op de werkvloer!

Doelgroep
Deze gratis workshop van Molenaar, Koet & Partners is vooral bedoeld voor leidinggevenden en medewerkers uit bedrijven of overheidsinstellingen die (binnenkort) te maken krijgen met of zich nog oriënteren op de mogelijkheden van Lean.

Resultaat
Na afloop van de workshop heeft u op een ontspannen manier een concreet beeld van de mogelijkheden van Lean, wat de voordelen zijn om er gebruik van te maken en hoe u deze kunt vertalen naar de eigen werkomgeving. En deze workshop levert u ook gewoon een leuke, leerzame middag op waarin de kracht van teamwork wordt ervaren.

In onze workshop ontdekken de deelnemers dat ze snel ingrijpende verbeteringen kunnen realiseren. En dat Lean niet alleen succesvol is in productieomgevingen, maar dat de  principes van Lean ook uitstekend toepasbaar zijn in de dienstverlenende sector en bij overheidsinstanties.

Werkwijze
De deelnemers aan de workshop werken drie verwerkingsjaren (spelronden) in de LeanBank. Als medewerkers van de LeanBank worden zij geacht betaalopdrachten te verwerken. De klant van de LeanBank heeft zo zijn orders geplaatst en het is aan de medewerkers van de LeanBank om aan de wensen van de klant te voldoen!

Aan het eind van elk jaar wordt de winst- en verliesrekening van de LeanBank opgemaakt en wordt aan de hand van enkele meetbare criteria de uitkomsten van ons werk beoordeeld. De uitdaging is natuurlijk om het in een volgend jaar steeds weer beter te doen…

Trefwoorden: lean six sigma, Opleidingen

Contact Molenaar, Koet & Partners Consultancy B.V.

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share