Lean Six Sigma Green Belt Opleiding - certified

Lean Six Sigma Green Belt Opleiding - certified van Molenaar, Koet & Partners Consultancy B.V.

Door: Molenaar, Koet & Partners Consultancy B.V.  24-03-2011
Trefwoorden: Opleidingen, lean, lean six sigma

Uw organisatie heeft te maken met klanten die steeds meer eisen. Ze verwachten een uitstekende kwaliteit en snelle levering tegen een zo scherp mogelijke prijs. Om aan deze vraag te voldoen, moet uw organisatie continu verbeteringen en kostenverlagingen doorvoeren. Lean Six Sigma richt zich op het systematisch identificeren en elimineren van processtappen die geen toegevoegde waarde hebben voor uw klant. In de 7-daagse GreenBelt Opleiding leert u technieken en methoden om problemen in processen op te sporen, te analyseren en te verminderen. Daarbij leert u ook de verbeteringen geïmplementeerd te krijgen met de medewerkers uit uw organisatie die de veranderingen ondergaan en tot stand brengen. Want alleen zo vergroot u echt de toegevoegde waarde van uw organisatie voor uw klanten.

 

Doelgroep
U bent leidinggevende en gaat werken met Lean Six Sigma. U doel is daarmee concrete verbeteringen te realiseren. Of u bent professional, krijgt te maken met de implementatie van Lean Six Sigma in uw organisatie en u wilt een serieuze gesprekspartner zijn van het management. Of u bent een intern of extern consultant in een organisatie die werkt met Lean Six Sigma en van u wordt een rol als projectleider van een Lean Six Sigma Verbeterproject verwacht.

Resultaat
Na afloop van de GreenBelt Opleiding heeft u een concreet inzicht in wat Lean/Six Sigma is, wat de voordelen zijn om er gebruik van te maken en hoe u het kunt implementeren. Na afloop van de training heeft u kennis en inzicht op het niveau van een GreenBelt en beheersing van de vaardigheden om de methode praktisch te implementeren en toe te passen.

Iedere deelnemer ontvangt een certificaat van deelname. Ook is het mogelijk het officiële GreenBelt Certificaat te halen via het IIBLC. De examenkosten bedragen € 395,00 en zijn niet bij de trainingsprijs inbegrepen.

Werkwijze

 • - Inzet van een professionele Simulatie Game om in een gesimuleerde omgeving de opgedane theorie direct toe te passen.
 • - Er wordt een een sterke afwisseling in werkvormen gehanteerd.
 • - De opleiding wordt verzorgd door een gecertificeerd Lean Six Sigma BlackBelt met veel praktijkervaring.
 • - U doet kennis en ervaring op verspreid over 3 blokken in een periode van 2 maanden. Tussen de blokken past u de kennis toe in uw eigen verbeterproject.
 • - Aandacht voor de relevante Lean Six Sigma technieken en voor veranderkundige aspecten.
 • - Alle thema's relevant voor certificatie worden afdoende behandeld.
 • - Deelnemers krijgen alle ruimte om eigen praktijkvragen in te brengen.
 • - U mag gratis gebruik maken van het consult van een gecertificeerd Lean Six Sigma BlackBelt voor uw eigen verbeterproject. Desgewenst bij u op de werkvloer!


Inhoud

 • - De essentie van Lean Six Sigma: principes, house of toyota en leiderschap.
 • - Achtergrond van Lean Six Sigma, geschiedenis en voorwaarden voor een succesvolle Lean-implementatie.
 • - Selecteren en prioriteren van relevante Lean verbeterprojecten.
 • - Diepgaande kennis van procesanalyse en -verbetering.
 • - Implementatie van verbeteringen.
 • - Omgaan met weerstanden en loslaten van vertrouwde werkwijzen.
 • - Ontwikkelen van permanente verbetering (Kaizen).
 • - Toepasbare kennis en instrumenten voor uw eigen werkpraktijk.
 • - Management en leiderschap in Lean-omgevingen.


Materiaal
Bij elk blok ontvangt u het bijbehorende studiemateriaal. Hierin vindt u alle presentaties en oefeningen. Ook krijgt u de juiste templates om in uw eigen praktijk mee aan de slag te gaan.
Alle statische tools worden uitgelegd aan de hand van Minitab en Excel. Wij zullen u tijdig informeren voor welke dagen een laptop met deze software nodig is.

Trefwoorden: Black Belt, green belt, lean, Lean in een administratieve omgeving, lean six sigma, Opleidingen, Yellow Belt,

Contact Molenaar, Koet & Partners Consultancy B.V.

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share

Andere producten en diensten van Molenaar, Koet & Partners Consultancy B.V.

26-10-2011

Lean Six Sigma GreenBelt Opleiding - zelfstudie

     … Learning by doing! Theorie wordt pas waardevol als zij toepasbaar is in de praktijk. Daarom bieden wij in de zelfstudie vele oefeningen en opdrachten aan. Zo kunt u ook op afstand de praktijk combineren met de theorie. … een combinatie van Tools en Mindset! Het is immers essentieel Lean Six Sigma niet alleen als een verzameling technieken te gebruiken, maar juist ook aandacht te hebben voor de menselijke en veranderkundige aspecten. Die bepalen namelijk het blijvend


Leidinggeven aan een Lean organisatie van Molenaar, Koet & Partners Consultancy B.V. thumbnail
25-03-2011

Leidinggeven aan een Lean organisatie

Duur: 2 dagen Deze managementtraining is gericht op het bekend maken van het management op de succesfactoren en de juiste attitude


Kennismaken met Lean van Molenaar, Koet & Partners Consultancy B.V. thumbnail
25-03-2011

Kennismaken met Lean

 Kennismaken met Lean’ is kennismaken met de methode Lean en gelijktijdig kennismaken met de werkwijze van Molenaar, Koet & Partners.


Uitvoeren van Verbeterprojecten van Molenaar, Koet & Partners Consultancy B.V. thumbnail
25-03-2011

Uitvoeren van Verbeterprojecten

  Als het gaat om het verzilveren van het verbeterpotentieel binnen uw bedrijf, zet Molenaar, Koet & Partners graag haar


ProcesScan van Molenaar, Koet & Partners Consultancy B.V. thumbnail
25-03-2011

ProcesScan

 De ProcesScan van Molenaar, Koet & Partners brengt binnen korte tijd inzicht in de vraag op welke wijze uw bedrijfsprocessen in de


24-03-2011

Lean Six Sigma Yellow belt opleiding

Duur: 1 dag De eendaagse YellowBelt Opleiding van Molenaar, Koet & Partners is vooral bedoeld voor medewerkers uit bedrijven of