Beleggers Global financieren Amerikaans megaproject

Beleggers Global financieren Amerikaans megaproject van Global Investment

Door: Global Investment  04-10-2007
Trefwoorden: Vastgoed, Onroerend Goed

In Atlanta, Georgia (VS) start deze zomer de bouw van Trump Towers Atlanta. Dit prestigieuze woonproject, onder supervisie van de Newyorkse vastgoedmiljardair Donald Trump, wordt financieel mogelijk gemaakt dankzij Nederlandse investeerders. Via Global State Investments uit Weesp wordt onder meer het eigen vermogen van ruim $23 miljoen via de CV-structuur ingebracht.

Met uiteindelijk een totale investering van naar verwachting zo’n $ 460 miljoen zijn de Trump Towers Atlanta het grootste project in het 12-jarige bestaan van Global State, dat kan bogen op grote ervaring met omvangrijke vastgoedprojecten in de VS en in Europa. Van de in totaal 70 projecten zijn er in de VS inmiddels 41 afgewikkeld, waarvan 14 in Atlanta, met een gemiddeld totaal rendement van 21,6% op jaarbasis.

Volgens drs. Dick J. Beijen (63), oprichter en directeur van Global State Investments, “is Atlanta een metropool met gezonde economische vooruitzichten en een grote aantrekkingskracht op zakenmensen uit de hele VS. Voorts is de locatie voor dit Trump-project uitstekend; Midtown Atlanta, waar wonen, werken en recreëren perfect samensmelten. Daar komt bij dat de naam van Donald Trump synoniem lijkt voor succes. De uitstraling van de Trump-gebouwen is van een internationale allure die zijn weerga niet kent, met grote projecten in o.a. New York, Chicago, Los Angeles, Panama, Seoul en Dubai.”

De woningmarkt van Atlanta behoort al jaren tot de best presterende van de VS. Door hun grote statusgevoeligheid steken Trump-projecten bovendien qua omzetsnelheid en verkoopprijzen ver uit boven de concurrentie. Onderzoek naar zeven recente Trump-projecten wees uit dat prijzen gemiddeld ruim 40% hoger liggen en de verkoopsnelheid maar liefst meer dan 200%. Door het geringe aanbod aan koopappartementen dat Altanta de komende jaren in het ultraluxe segment biedt, lijkt er een florissante toekomst voor Trump Towers Atlanta en is de kans op prijsdalingen zeer gering.

Het project zal in twee fases worden ontwikkeld en uiteindelijk twee wolkenkrabbers omvatten. In de eerste fase zal een 47 etages hoge woontoren plaats bieden aan 363 ultra-luxe koopappartementen. De richtprijzen van de condominiums lopen uiteen van $ 0,5 miljoen tot $ 1,7 miljoen, terwijl de penthouses variëren van $ 1,3 miljoen tot $ 11,4 miljoen.

Global State onderneemt het omvangrijke project met zeer solide Amerikaanse partners. Dezer Properties, de grootste beheerder van commercieel vastgoed in New York, zal zich bezig houden met de marketing, uitvoering en verkoop van het project. Appartementenontwikkelaar Wood Partners is één van de meest succesvolle van Amerika, met ruime ervaring in ‘high-rise’ bouwprojecten in Atlanta. “Gezien onze jarenlange relatie met Wood Partners is ons dit bijzondere project door hen gegund”, aldus Dick Beijen.

Voor de investering in Trump Towers Atlanta fase I ($ 266 miljoen) is uitgegaan van deelname in twee commanditaire vennootschappen. In $-states Center Point I C.V. worden 618 participaties aangeboden van $ 25.000,-. Het verwachte rendement per jaar (voor belasting) en exclusief emissiekosten bedraagt 20,0% per jaar (IRR). In $-states Center Point II C.V worden maximaal 78 vennoten toegelaten die elk minimaal $ 125.000,- inleggen. Het verwachte rendement bedraagt hier 22,9%.

De investeringshorizon van het project in fase I bedraagt ongeveer 37 maanden. Zodra de verkoop van fase I succesvol is afgerond, zal de tweede woontoren worden ontwikkeld (fase II), ter waarde van bijna $ 200 miljoen. De investeerders van CV I en CV II hebben “first right of refusal” voor herbelegging in fase II.

Meer informatie:

www.trumptowersatlanta.com

Trefwoorden: Onroerend Goed, Vastgoed

Contact Global Investment

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share