Kubica Scharnieren

Kubica Scharnieren van Schreuder

Door: Schreuder  27-03-2009
Trefwoorden: Scharnieren, Deurschanieren, Kubica,

Deurscharnieren zijn door de jaren heen eigenlijk nauwelijks iets veranderd. Zowel bij de gewone vleugelscharnieren als bij de paumelles zijn er weliswaar tal van variaties ontwikkeld, maar alle hebben nog steeds het nadeel dat ze altijd in het zicht blijven. Vooral in situaties waar veel waarde wordt gehecht aan een stijlvolle afwerking, kan juist een dergelijk detail bijzonder storend zijn. Schreuder & Co. biedt daarvoor nu een mooie oplossing met de introductie van het compleet nieuwe Kubica scharnieren programma, bestemd voor naar binnen en naar buiten draaiende meubel- en binnendeuren. Deze scharnieren onderscheiden zich allereerst door de totale integratie in de meubelpanelen en deur/kozijn-constructie, waardoor ze van buitenaf geheel onzichtbaar zijn. Ze maken een volledige deuropening - over 180° - mogelijk, terwijl de deur in gesloten toestand keurig in lijn met de muur of het meubel ligt. Naast de fraaie, robuuste uitvoering kenmerkt het programma zich vooral ook door de unieke verstelmogelijkheden die bij deze inbouwscharnieren worden geboden. Na plaatsing is ieder scharnier eenvoudigweg met een imbussleutel in alle richtingen perfect af te stellen, niet alleen in de hoogte en zijdelings, maar ook in de diepte. Bijzonder is bovendien dat het Kubica-programma tal van uitvoeringsmogelijkheden biedt, waardoor de scharnieren overal te gebruiken zijn en zonder enig voorbehoud in elke omgeving en interieur passen. Het scharnierhuis van het nieuwe Kubica meubel- en deurbeslag is afgerond, zodat voor het frezen van de inbouwgaten met de standaard boren van CNC-machines te werken valt. Voor kleine series kan gebruik worden gemaakt van handige boorsjablonen, die speciaal hiervoor door de fabrikant ontwikkeld werden.

Bij de Kubica scharnieren is niet alleen de nadruk gelegd op degelijkheid en praktische toepasbaarheid, maar is ook veel aandacht besteed aan de vormgeving. Ze zijn in drie materiaal-uitvoeringen leverbaar: in glasvezelversterkt kunststof, in een aluminiumlegering -> Zamak en in roestvaststaal, desgewenst afgewerkt met een glanzende of matte chroom-, nikkel- of goudkleurige coating. Uitgevoerd in aluminium en RVS zijn ze geschikt voor deuren met een breedte tot 1.000 mm en een hoogte tot 2.700 mm, bij een minimum deurdikte van 40 mm. Het metalen beslag onderscheidt zich vooral door de maximale draagkracht. Bij de aluminium-> Zamak scharnieren wordt gesproken van een deurgewicht tot 100 kg, terwijl dit bij de RVS modellen maar liefst 130 mag bedragen.

De kunststof scharnieren zijn voor dezelfde deurafmetingen geschikt: een breedte tot 1.000 mm, bij een hoogte van maximaal 2.700 mm. Er zijn hierbij drie versies beschikbaar, voor een maximum draagkracht van resp. 40 kg, 50 kg en 60 kg. Het tweede type is met name bedoeld voor situaties waarbij de deur over een deklijst van maximaal 10 mm moet gaan.

Het gepatenteerde Kubica-programma is zowel voor houten als voor aluminium meubel- en binnendeuren te gebruiken. Voor de stabiliteit wordt geadviseerd per deurpaneel drie scharnieren toe te passen. Door toepassing van kunststof glijringen werken de scharnieren altijd moeiteloos en soepel, zonder dat enig onderhoud verlangd wordt. Ze zijn in de fabriek op minimaal 200.000 open- en sluitbewegingen beproefd. Voor nadere informatie kan contact worden opgenomen met: Schreuder & Co. B.V., postbus 1036, 3330 CA Zwijndrecht, tel. (078) 6100111, fax (078) 6103193, internet: www.schreuderenco.nl, e-mail: [email protected]

Voor meer info kiijk op:

scharnieren

Trefwoorden: Deurschanieren, Kubica, Kubica Scharnieren, Scharnieren,