Verrassend concept à la carte: Talisman lanceert culinaire reizen!

Verrassend concept à la carte: Talisman lanceert culinaire reizen! van Talisman Travel Design

Door: Talisman Travel Design  27-12-2007
Trefwoorden: Vakantie, Reizen, Culinair

Talisman Travel Design ontwikkelde -samen met 10 Nederlandse topkoks- een gevarieerd aanbod van unieke culinaire ontdekkingsreizen naar China, Zuid-Afrika, Thailand, Maleisië & Bali, Trinidad & Tobago en Peru. In het gezelschap van een Nederlandse chef, reizen 10 tot 14 gasten een week langs de gastronomische hoogtepunten van een land.
Iedereen heeft overal elke dag met eten te maken. Het zoeken naar de oorsprong van het voedsel en het vervolgens verder volgen hoe dit gebruikt en verwerkt wordt tot een eindproduct, is één van de meest authentieke manieren om een land te leren kennen en zijn bewoners echt te ontmoeten. Daarnaast opent de aanwezigheid van een topchef deuren die voor anderen gesloten blijven. In alle programma's is een selectie van toprestaurants opgenomen, maar ook locale ‘streetfood’ specialiteiten worden niet versmaad. Tijdens workshops en (wijn)proeverijen leren reizigers de fijne kneepjes van het vak, onder de hoogst deskundige leiding van eminente chefs:
- Ron Blaauw: Maleisië/Bali
Met twee Michelin sterren één van de drijvende motoren van de nieuwe vaderlandse keuken (www.ronblaauw.nl) en het culinaire brein achter Palazzo (www.palazzo.nl). Vol passie en gedrevenheid weet hij telkens te verrassen.
- John Halvemaan: China
De culinaire nestor van eigen bodem opereert vanuit zijn schitterend vormgegeven restaurant in Amsterdam (www.halvemaan.nl ) waar hij zich al achttien jaar presenteert vol verrassende gerechten, gastvrijheid, kwaliteit en durf op culinair gebied.
- Cees Helder: Peru
Éminence Grise en de eerste Nederlandse drie sterren Michelin chef van Nederland die furore maakte in restaurant Parkheuvel te Rotterdam. Wordt wereldwijd erkend als culinaire autoriteit.
- Toine Hermsen: Thailand
In de schaduw van de Onze Lieve Vrouwe basiliek in Maastricht worden al jaren culinaire topprestaties geleverd. Toine Hermsen combineert eenvoud aan raffinement in dit bolwerk in het Bourgondische zuiden. (www.toinehermsen.com)
- Robert Kranenborg: Maleisië/Bali
Een culinaire grootheid en vernieuwer en sinds jaar en dag al door Michelin gewaardeerd en geëerd. De laatste 3 jaar was de opzet van restaurant Le Cirque in het Fortis Circus theater in Scheveningen zijn belangrijkste opdracht (www.restaurantlecirque.com). Ook bij Verstegen Spices & Sauces en het Hof van Saksen adviseert deze ambachtsman. (www.verstegen.nl, www.hofvansaksen.nl)
- Dennis Kuipers: Zuid-Afrika
Jongste Meesterkok van Nederland en via onder andere het Amstel hotel bij designhotel The Dylan terecht gekomen. Leergierig, gedreven en ambitieus op weg naar de top. (www.dylanamsterdam.com).
- Erik van Loo: Maleisië/Bali
Het is alweer ruim een jaar geleden startte hij in restaurant Parkheuvel. Als trotse Patron Cuisinier bewijst hij dagelijks zijn Michelin ster kwaliteiten vol passie, vakmanschap en gedrevenheid. Genieten is zijn sleutelwoord. (www.parkheuvel.nl )
- Henk Savelberg: Thailand
Michelin ster chef, Meesterkok en tot Ridder benoemd door Hare Majesteit voor zijn culinaire oeuvre en het bewaren van cultureel erfgoed in zijn schitterende Hotel Restaurant Savelberg (www.hotelrestaurentsavelberg.nl )
- Jeremy Vermolen: Trinidad & Tobago
TV kok bij RTL4 en wordt ook wel de Nederlandse Jamie Olivier genoemd. Runt daarnaast zijn eigen restaurant in Roosendaal (www.dendieje.nl) waar hij zijn culinaire creativiteit tentoon spreidt.
- Marco Westmaas: Thailand en Cambodja
Aanstormend talent die zijn culinaire hoogstandjes direct aan zee vertoont. (www.elzenduin.com) . Bij elk gerecht weet hij de overtreffende trap te bereiken door de best bijpassende wijnen aan te bevelen.

Het concept
In 2008 gaan de eerste culinaire reizen naar zes wereldse bestemmingen van start. Elke reis is vooraf gegaan door een inspectiereis van de deelnemende chefs. Samen met Talisman hebben ze in kaart gebracht: welke restaurants worden bezocht, welk locale gerechten er op de kaart staan en in welke ambiance deze optimaal tot zijn recht komen. Ieder land bezit zijn eigen smaaksensaties en belevingen. Op reis zullen de chefs de culinaire hoogtepunten met hun groep reizigers bespreken, analyseren en proeven. Daarnaast zal de chef ter plekke zijn interpretatie van de lokale keuken geven, in samenspel met lokale chefs. De gekozen hotels zijn altijd de beste die ter plekke te vinden zijn en behoren vaak tot de wereldtop.
Deelnemende reizigers kunnen hun verblijf, na afloop van de culinaire reis, verlengen met een op maat gemaakt arrangement.

Trefwoorden: Azie, Cambodja, Chef, Culinair, Koken, Kuala Lumpur, Michelin, Reizen, Talisman, Vakantie, Zuid-afrika

Contact Talisman Travel Design

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share