Trilmotoren en Trilsystemen

Trilmotoren en Trilsystemen van Triltechnieken - Trilmotoren En Triltafels

Door: Triltechnieken - Trilmotoren En Triltafels  27-03-2009
Trefwoorden: Trilmotoren, Triltechniek, Triltechnieken

Bij de verwerking van stortgoederen is de in veel gevallen triltechniek onmisbaar. Het is echter – zo valt in de praktijk vast te stellen - geen gemakkelijke techniek, die meestal gestoeld is op een jarenlange ervaring. Voor ingewijden is hier het zgn. ‘Losenhausen’ systeem nog altijd een bekend begrip. Als één van de weinige specialisten op dit gebied in Europa legt het Duitse bedrijf Knauer Engineering zich volledig toe op de ontwikkeling en fabricage van complete trilinstallaties die op basis van dit uitgekiende systeem functioneren. Deze onderneming (in ons land vertegenwoordigd door Schreuder & Co ) presenteert thans een omvangrijk programma van trilmotoren en trilsystemen die bij de verwerking van allerlei stortgoederen – zoals korrels, granulaten en beton - inzetbaar zijn. Daarbij valt dan te denken aan toepassingen als verdichting, transport, lediging, ontwatering, dosering, ontluchting, verdeling, sortering en afvoer van deze goederen. Gezien al deze mogelijkheden ligt het voor de hand dat de trilsystemen in tal van industrieën te gebruiken zijn. Als voorbeelden noemt men de bouw- en betonindustrie, de chemische industrie, de verpakkings¬industrie en de levensmiddelensector. Afhankelijk van de specifieke toepassing worden ze hier ingezet bij apparatuur als sorteermachines, verdeelmachines, trilgoten, verdichtingsmachines, trilplaten, triltafels en trilspanen.

Binnen het Knauer-programma kan uit verschillende 'Losenhausen' tril¬systemen worden gekozen. Zo zijn er allereerst de normaal- en hoog¬frequent trilmotoren, met toerentallen van 1.000 omw/min tot 12.000 omw/min; de hierbij gerealiseerde centrifugaalkrachten lopen uiteen van 0,5 kN bij het kleinste type tot maar liefst 50 kN bij het zwaarste model. Voor gebruik bij al deze opbouw-trilmotoren levert de Duitse trilmotorenspecialist enkele frequentie¬regelaars (met variabel trillingsgetal) en frequentie¬omvormers (met vaste uitgangs¬frequentie).

Een aparte plaats binnen dit programma wordt ingenomen door de zgn. pendel-trilsystemen. Ook hier zijn diverse groottes voorhanden; bij alle worden de trek- en drukkrachten uitsluitend via de voetplaat afgegeven. De richting van de trilkracht is eenvoudig te verstellen door verdraaiing van de motor om de pendelas.

Voor uitgebreide informatie over de verschillende Knauer trilmotoren en de toepassingsmogelijkheden hiervan, kan contact worden opgenomen met: Schreuder & Co. , postbus 1036, 3330 CA Zwijndrecht, tel. (078) 6100111, fax (078) 6103193, internet: www.triltechnieken.nl, e-mail: [email protected]

De door Schreuder & Co gepresenteerde Knauer trilmotoren en trilsystemen zijn bij de verwerking van allerlei stortgoederen – zoals korrels, granulaten en beton inzetbaar.

Kijk voor meer informatie op:

trilmotoren

 

Trefwoorden: Knauer, Trilmotoren, Trilsystemen, Triltechniek, Triltechnieken,

Contact Triltechnieken - Trilmotoren En Triltafels

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share