Jong Oranje krijgt Flirtcursus

Jong Oranje krijgt Flirtcursus van Universal Flirting Academy

Door: Universal Flirting Academy  17-05-2008
Trefwoorden: Training, Voetbal, Zakelijk Flirten

PERSBERICHT
Dordrecht, 18 mei 2008

FOPPE LAAT OLYMPISCH VOETBALTEAM TRAINEN IN ‘FLIRTEN’

Bondscoach Foppe de Haan benut iedere kans om met Jong Oranje maximaal te scoren op en om voetbalveld tijdens het Olympisch voetbaltoernooi. Buiten het veld heeft De Haan onder meer de Universal Flirting Academy (UFA) ingeschakeld om ‘zijn jongens’ optimaal voor te bereiden op de te verwachten contacten met mediavertegenwoordigers, fans en de plaatselijke bevolking tijdens dit wereldwijde mega-evenement. Op 20 mei aanstaande geeft Saskia Paulissen, flirtcoach van de UFA, een workshop aan team en begeleiding van Jong Oranje.

Van Jong Oranje wordt niet alleen een sportieve topprestatie verwacht, maar ook representatief en communicatief. De wereldwijde discussie over de mensenrechtensituatie in China en de beschuldiging dat Tibet door China wordt bezet, legt extra druk op de deelnemende sporters. Angelique van ’t Riet (Neerlands eerste flirtcoach) en Paul Engelsman (HRM-specialist) van UFA suggereerden bondscoach De Haan om het geheel een extra steun in de rug te geven met een ‘flirttraining’. De Haan, bekend om zijn soms onorthodoxe aanpak om de prestaties te bevorderen, stemde vrijwel direct in.

Bewegen binnen de lijnen
Angelique van ’t Riet licht toe: “Het team van De Haan en natuurlijk de bondscoach zelf, zitten in een glazen huis. Foppe kreeg daarvan al een voorproefje toen hij eenmalig een Tibetaans team wilde trainen. Daar dreigde even een politieke lading aan gegeven te worden.” Angelique vervolgt: “Als je kijkt naar de bijzondere omstandigheden waaronder de Olympische Spelen worden afgewerkt en bijvoorbeeld de taalbarrière, dan weet je dat alles wat je doet wordt uitvergroot. Vooral buiten het veld zal de voetbaldelegatie zich binnen de lijnen moeten bewegen. “Sport en politiek moeten gescheiden blijven, tegelijk gaan nieuws en achtergronden niet onopgemerkt voorbij aan het Oranjeteam. Ook het Olympisch Comité heeft daar bij monde van Jacques Rogge uitspraken over gedaan. Goed contact met de buitenwacht is dus belangrijk.”

Verbindingen leggen
Paul Engelsman legt uit wat UFA gaat doen: “De Universal Flirting Academy zal Jong Oranje en de teambegeleiding leren hoe je met behulp van het flirtconcept wederzijds respect in de hand werkt. In dat geheel speelt lichaamstaal een niet te onderschatten rol, vandaar dat in de training onder meer aandacht wordt besteed aan non-verbale communicatie en uitstraling. Het uiteindelijk doel is dat de jonge voetbalprofs bewust leren omgaan met hun lichaamstaal in het leggen van contacten met zeer uiteenlopende mensen .een totaal andere situatie dan ze gewoon zijn en op een goede wijze verbindingen kunnen leggen en contact houden met zeer uiteenlopende mensen. Als dat samen gaat met een hoge klassering, dan kan gesproken worden van een geslaagde missie. UFA staat daar klaar voor.”

Meer informatie:
Angelique van ‘t Riet en Paul Engelsman

Mobiel: Angelique - 06-533 543 05.
e-mail - Angelique@universalflirtingacademy.com

Mobiel: Paul - 06-12 99 38 22.
e-mail: Paul@universalflirtingacademy.com

Contactadres:
Universal Flirting Academy
Singel 56
3311 SJ Dordrecht
website: www.universalflirtingacademy.com

Trefwoorden: Flirting Academy, Flirttraining, Olympisch Team, Training, Voetbal, Zakelijk Flirten,