Johnson Controls verlaagt energie kosten en verhoogt het comfortniveau

Door: Johnson Controls - Gorinchem  25-08-2006
Trefwoorden: Klimaatbeheersing

Parijs, 20060825 -- De eigenaars en huurders van Les Miroirs, één van de mooiste gebouwen aan de skyline van Parijs, staan op het punt te profiteren van substantieel verlaagde energie rekeningen de komende jaren, dankzij de innovatieve benadering van Johnson Controls. De mensen die werken in deze high tech omgeving zullen de voordelen merken van de temperatuur die beter geregeld kan worden, alsmede de luchtvochtigheid en de kwaliteit van de lucht.

Nieuwe verwarmingssystemen, ventilatie en airconditioning (HVAC) en controlesystemen worden geïnstalleerd door de Energy, Environment en Solutions (EES) divisie van de vooraanstaande Building Services organisatie Johnson Controls ter waarde van een contract van 15 miljoen euro. Dit project behelst een van de grootste, ooit gebouwde installaties met een variabel koudemiddel volume systeem (inverter technologie).

Les Miroirs is een hightech complex van vier spiegelende façade torens die met elkaar in verbinding staan door loopbruggen en is gelegen in het prestigieuze Parijse zakendistrict La Défense. Drie van deze spiegelende torens zijn mede eigendom van het internationale glasbedrijf St Gobain en IXIS AEW, het meest vooraanstaande pensioenfonds in Frankrijk.

De meeste van de gebouwen in La Défense worden verwarmd en voorzien van airconditioning vanuit een centrale installatie. Na 26 jaar inbedrijfstelling wordt deze nu vervangen. De eigenaren van Les Miroirs hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om ook eens naar de andere mogelijkheden te kijken. Johnson Controls was één van de vele bedrijven die uitgenodigd zijn om een voorstel te maken en gezien het aanbod van verbeterde comfort condities, nieuwe infrastructuur en gegarandeerde kostenbesparing, was het meer dan duidelijk dat zij hier de aangewezen partij voor zijn.

Een van de voorwaarden was dat de installatie van de benodigde materialen moest gebeuren terwijl het gebouw in gebruik was door de bewoners en het personeel in de kantoren. Met een bezettingsgraad van 97% waren de eigenaren er zich wel van bewust dat er enorme besparingen gerealiseerd zouden kunnen worden als ze het personeel niet elders zouden onderbrengen tijdens de diverse werkzaamheden - St Gobain en IXIS AEW schatten dat dit 6 miljoen euro zal uitsparen aan gerelateerde kosten. Buiten deze enorme besparing en het toegenomen comfort van de huurders zullen ze ook gegarandeerd 1,4 miljoen euro besparen gedurende het 7-jarig contract. Bovendien zal de state of the art technologie, met een levensduur van 15 jaar, toevoegen aan de kapitale waarde van het gebouw.

Door de recycling van afvalmateriaal en het gebruik van andere milieuvriendelijke technieken zoals het R410a freon koudemiddel zal het gebouw geen grote impact op het milieu hebben.

Het hele project moet binnen 15 maanden worden afgerond. Een groot aantal systemen met inverter technologie zullen geïnstalleerd worden op de daken van de 98 meter hoge torens. Het nieuwe gebouw beheer systeem zal het hele complex regelen, van verdieping tot verdieping, van toren tot toren. In totaal zijn er 20 verschillende zones die door het systeem geregeld worden in iedere toren. Hierdoor worden de omgevingsfactoren beter controleerbaar, zal er optimaal met energieverbruik kunnen worden omgegaan en men zal beter in staat zijn de effecten van de zon op het glas, staal en betonnen structuur tegen te gaan. Dit alles terwijl het gebouw volledig operationeel en bezet is.

Trefwoorden: Klimaatbeheersing

Contact Johnson Controls - Gorinchem

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share