Brandwerende doorvoer van kabels zonder onderhoud met Firetect!

Brandwerende doorvoer van kabels zonder onderhoud met Firetect! van KLF Building Products BV

Door: KLF Building Products BV  27-02-2008
Trefwoorden: Isolatie, Brandbeveiliging, Brandpreventie

KLF Building Products BV introduceert een unieke brandwerende kabeldoorvoering zonder in te boeten aan gebruiksgemak, flexibiliteit en toegankelijkheid: de Firetect Cable transit.
Kabels en leidingen kunnen nu zonder gereedschap of herstelwerkzaamheden worden geïnstalleerd in wand of vloer. De WBDBO blijft gewaarborgd.

 

De Firetect Cable transit is een stalen ommanteling, voorzien van een bij hitte expanderend materiaal dat de kabeldoorvoering hermetisch (vuur- en rookdicht) afsluit in geval van brand. De WBDBO is gewaarborgd. Aangebracht in wand- of vloercompartiment is deze Firetect brandwerende kabeldoorvoering bijzonder geschikt als maximale flexibiliteit en toegankelijkheid gewenst zijn, bijvoorbeeld indien kabeltracés van een gebouw nog niet definitief zijn.

In tegenstelling tot de conventionele kabeldoorvoeringen – waarbij de doorvoering na werkzaamheden hersteld cq opnieuw afgekit dient te worden, is met de Firetect Cable transit extra bekabeling zeer eenvoudig en zonder extra onderhoud bij te plaatsen. Door de statische begrenzing wordt de afdichting nl. niet in functie gewijzigd, dus herstelwerkzaamheden zijn niet nodig. Bijplaatsing van kabels zonder gereedschap of kit.
Afhankelijk van de gekozen afmeting, kunnen zelfs pijpleidingen zonder breekwerk worden doorgevoerd! De brandweerstand blijft gegarandeerd, hoe vaak de doorvoering ook wordt ‘opengemaakt’. Ook esthetisch gezien is de Firetect Cable transit een bijzonder elegante oplossing.

Firetect Cable transits zijn volledig getest, voldoen aan de huidige NEN en Europese normen en hebben een uitstekende brandweerstand tot 90 minuten. Verkrijgbaar in ronde en vierkante vorm, in diverse afmetingen.

Meer info: http://www.klf.nl

Trefwoorden: Bouwkundige Brandpreventie, Brandbeveiliging, Brandcompartimenten, Brandcompartimentering, Brandpreventie, Brandscheidingen, Brandveilig Bouwen, Brandweerstand, Brandwerend, Brandwerende Afdichtingen, Brandwerende Doorvoeringen, Brandwerende voorzieningen, Isolatie

Contact KLF Building Products BV

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share