Arctic Cultural Centre Hammerfest

Arctic Cultural Centre Hammerfest van Merford Noise Control

Door: Merford Noise Control  07-09-2011
Trefwoorden: Akoestische deuren

 In januari 2009 is in het Noorse Hammerfest een nieuw artistiek cultureel centrum geopend. Het 5000 m2 grote complex, gelegen aan het water, biedt plaats aan kunst, culturele evenementen en conferenties. Het Arctic Culture Centre (ACC) maakt deel uit van een groter plan om van het gebied een mooi en aantrekkelijk stedelijk centrum te maken. In het ontwerp staan toegankelijkheid en openheid centraal, vandaar dat de diverse ruimten (‘units’) steeds samenkomen in een centrale ‘hal’ met veel glas en licht. Omdat de ruimten diverse functies hebben dienden sommige deuren een opening van 9 m2 (3 bij 3 meter) te beslaan. Daarnaast dienden de deuren geluidsisolerend (Rw = 50 dB) te zijn, waarvan sommige in combinatie met 60 minuten brandwerendheid en antipaniek functie.

Merford Special Doors is een van de weinige internationale leveranciers die aan deze combinatie van eisen kan voldoen. Merford leverde 6 dubbelvleugelige deuren van 3 bij 3 meter die voldoen aan de gestelde eisen.

Trefwoorden: Akoestische deuren

Andere voorbeelden van portfolio vanMerford Noise Control

Station Lelystad van Merford Noise Control thumbnail
04-07-2012

Station Lelystad

Station Lelystad heeft onlangs een uitbreiding van 2 naar 4 sporen gerealiseerd. Merford leverde Akotherm om de geluidsoverlast in de omgeving van het station te reduceren.


Astfaltcentrale Puurs van Merford Noise Control thumbnail
04-07-2012

Astfaltcentrale Puurs

Merford plaatste geluidsisolerende omkastingen om twee machinebordessen op 10 en 14 meter hoogte.


Akoestische testcel voor racewagens van Merford Noise Control thumbnail
07-09-2011

Akoestische testcel voor racewagens

 Optimale metingen en geen geluidsoverlast met de testcel van Merford