Astfaltcentrale Puurs

Astfaltcentrale Puurs van Merford Noise Control

Door: Merford Noise Control  04-07-2012
Trefwoorden: Geluidsisolatie, Akoestische omkastingen

In het Belgische plaatsje Puurs bevindt zich een asfaltcentrale waar tijdens de productie van het asfalt door diverse machines veel lawaai wordt geproduceerd. Nu er in de omgeving nieuwe appartementen worden gebouwd, diende het geluidniveau van de gehele centrale te worden gereduceerd.

Merford heeft de opdracht gekregen om 2 geluidsisolerende omkastingen te plaatsen op de machinebordessen op 10 en 14 meter hoogte. Doordat de machines veel trillingen veroorzaken in de constructie is er voor gekozen de complete geluidisolerende omkastingen inclusief staalconstructie trillingsvrij op de bordessen te monteren. De omkastingen staan dus min of meer los op het bordes.

De montage was gepland tijdens een grote revisie van de installatie tijdens de winterstop. Echter tijdens de voorbespreking van de montage bleek dat de productie eerder opgestart moest worden om te voldoen aan de marktvraag. Aangezien het rondom de installatie zeer heet wordt en er veel onbeschermde draaiende delen aanwezig zijn, was een veilige montage op de bordessen tijdens productie niet mogelijk. Merford heeft daarom besloten de complete omkastingen zoveel mogelijk op de grond te assembleren. Vervolgens konden de omkastingen, tijdens een dag waarop de installatie uitgeschakeld zou worden, in het geheel worden opgehesen.

Trefwoorden: Akoestische omkastingen, Geluidsisolatie,

Andere voorbeelden van portfolio vanMerford Noise Control

Station Lelystad van Merford Noise Control thumbnail
04-07-2012

Station Lelystad

Station Lelystad heeft onlangs een uitbreiding van 2 naar 4 sporen gerealiseerd. Merford leverde Akotherm om de geluidsoverlast in de omgeving van het station te reduceren.


Arctic Cultural Centre Hammerfest van Merford Noise Control thumbnail
07-09-2011

Arctic Cultural Centre Hammerfest

Bijzondere deuren met combinatie van eigenschappen geluid, brand en vluchtfunctie.


Akoestische testcel voor racewagens van Merford Noise Control thumbnail
07-09-2011

Akoestische testcel voor racewagens

 Optimale metingen en geen geluidsoverlast met de testcel van Merford