MicroStrategy en SPSS kondigen strategische overeenkomst aan

Door: Spss Benelux  24-03-2006
Trefwoorden: It, Samenwerking, Strategie

Business Intelligence en Predictive Analytics komen bij elkaar
MicroStrategy® Incorporated (Nasdaq: MSTR), wereldwijde leverancier van BI-software, en SPSS Inc. (NASDAQ: SPSS), wereldwijde leverancier van software-oplossingen voor predictive analytics, hebben een strategische samenwerkingsovereenkomst gesloten.

De overeenkomst omvat business development en het opzetten van gezamenlijke marketingprogramma’s. Door het combineren van de geavanceerde BI-technologie van MicroStrategy met predictive analytics van SPSS kunnen klanten het gebruik van data optimaliseren. Hierdoor kunnen ze hun business prestaties verbeteren en toekomstige trends beter inschatten. Met behulp van PMML (predictive modeling mark-up language)-integratie kunnen MicroStrategy en SPSS klanten voorspellende analyse algoritmes beïnvloeden door het gebruik van MicroStrategy-software. De technologie van SPSS is zeer schaalbaar en samen te gebruiken met de producten van MicroStrategy. Hierdoor kunnen klanten middelen uit hun hele organisatie inzetten voor doeltreffende voorspellende analyses en maken ze optimaal gebruik van de technologie die ze in huis hebben.

“We zijn heel tevreden over de overeenkomst met MicroStrategy aangezien onze klanten hier profijt van zullen hebben”, aldus Jon Otterstatter, Executive vice-president en Chief Technology Officer bij SPSS. “Deze alliantie maakt het voor de klanten van SPSS en MicroStrategy mogelijk om de technologie van beide bedrijven maximaal te gebruiken. Een verbeterde besluitvorming op basis van data voor een groot aantal operationele activiteiten is op deze manier haalbaar.”

“De technologieën van SPSS en MicroStrategy, die elkaar perfect aanvullen, bieden organisaties inzicht om business performance te verbeteren en op basis van analyses beslissingen voor de toekomst te nemen”, zegt Tom Villani, vice-president Global Alliances bij MicroStrategy. “MicroStrategy blijft focussen op het bieden van de hoogste kwaliteit BI-technologie, maar we houden ons ook bezig met het maken van een portfolio van technologiepartners zoals SPSS. Nu kunnen we onze klanten extra resources bieden om de waarde van hun businessdata te verhogen. We zijn verheugd dat we SPSS nu ook mogen toevoegen als value-added partner.”

Trefwoorden: It, Samenwerking, Strategie

Contact Spss Benelux

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share