Reviews steeds belangrijker bij aankoopbeslissing

Reviews steeds belangrijker bij aankoopbeslissing van Allebedrijvenin

Door: Allebedrijvenin  03-10-2011
Trefwoorden: Internet, Online Media, Zoekmachine Optimalisatie

Op zoek naar een nieuwe televisie, kapper of mascara? Tegenwoordig doen we bijna geen aankoop meer zonder eerst online reviews te checken. Dat dit steeds belangrijker wordt weet ook Allebedrijvenin.nl, een online bedrijvenportaal waar consumenten reviews kunnen schrijven over bedrijven die zij bezocht hebben. En deze functie van het bedrijvenportaal wordt steeds meer gebruikt door consumenten. “Wij bestaan al sinds 2004, maar merken de laatste jaren dat we steeds meer reviews over bedrijven ontvangen”, aldus Massimo Gagliotti, eigenaar van bedrijvenportaal Allebedrijvenin. “Op dit moment hebben wij op onze website meer dan 52.000 reviews en komen er dagelijks zo’n 200 bij.” De groei in de geschreven reviews kan vooral toegerekend worden aan het steeds populairder worden van online beoordelingen. Waar men vroeger aan familieleden of vrienden informatie vroeg over een product, dienst of bedrijf, gaat dit nu gemakkelijk en snel via internet. Daarnaast worden aanbevelingen van andere afnemers als betrouwbaarder ervaren door consumenten dan de lovende woorden van de winkelier zelf. Anders dan op andere review websites, kunnen consumenten op Allebedrijvenin.nl niet alleen het product of de dienst, maar ook het bedrijf beoordelen. Vaak wordt bij de beoordeling het bedrijf zelf vergeten, terwijl deze juist zo belangrijk is. Consumenten willen immers graag weten waar ze goed geholpen kunnen worden, of, liever nog, waar de service niet zo goed is. Een leuke bijkomstigheid is dat consumenten met het schrijven van hun review het bedrijf nomineren voor een prijs. Jaarlijks worden bij Allebedrijvenin de ‘Bedrijvenawards’ uitgereikt. De bedrijven met de beste beoordeling op Allebedrijvenin.nl vallen in de prijzen. Eén van de winnaars van het afgelopen jaar is de Beterlopenwinkel in Leiderdorp. Dit bedrijf heeft in korte periode maar liefst meer dan 210 positieve beoordeling van klanten ontvangen. Uit onderzoek van Allebedrijvenin is gebleken dat bedrijven na het ontvangen van hun eerste review aan de slag gaan met hun bedrijfsprofiel op de website. Zij voegen een aanbieding toe, openingstijden, betaalmethodes en plaatsen de kwaliteitsmeter van Allebedrijvenin op hun website. Hiermee kunnen consumenten snel via de website van het bedrijf een review schrijven. Op deze manier kunnen bedrijven zelf hun online reputatie, maar ook online vindbaarheid bijhouden.

Trefwoorden: Email Marketing, Internet, Online Media, Zoekmachine Optimalisatie

Ander nieuws en updates van Allebedrijvenin

Allebedrijvenin is Friend van Stichting Kids Moving the World van Allebedrijvenin thumbnail
22-03-2012

Allebedrijvenin is Friend van Stichting Kids Moving the World

Sinds 1 maart 2012 is Allebedrijvenin ‘Friend’ van de Stichting Kids Moving the World. Samen gaan zij ervoor zorgen dat kinderen in Nederland bewuster worden van wereldvraagstukken als honger, armoede en klimaatverandering


Winnaars Allebedrijvenin Bedrijvenawards 2011 bekend van Allebedrijvenin thumbnail
09-01-2012

Winnaars Allebedrijvenin Bedrijvenawards 2011 bekend

Ieder jaar reikt Allebedrijvenin de Bedrijvenawards uit. Deze Awards gaan naar bedrijven die op de website www.allebedrijvenin.nl door consumenten gekozen zijn als de beste. Dit jaar zijn 189 bedrijven beloond met deze prijs, waaronder Intratuin (vestiging Breda), Woonmode Megastore (vestiging Den Haag), Hornbad (vestiging Leiden), Spa Wellness (vestiging Sneek) en Elektronicashop.nl.


Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Allebedrijvenin via Twitter van Allebedrijvenin thumbnail
10-05-2011

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Allebedrijvenin via Twitter

De beste tips & tricks voor online vindbaarheid voor het MKB!