Fontijne Grotnes kiest voor oplossingen van MSC.Software

Door: Msc.software  08-10-2007
Trefwoorden: Fontijne Grotnes, Msc.software,

Gouda, 8 oktober 2007 – MSC.Software, aanbieder van simulatie- en ontwerpsoftware, kondigt aan dat Fontijne Grotnes voor de toepassingen van MSC.Software heeft gekozen. Fontijne Grotnes is een ontwikkelaar van machines voor de productie van velgen voor de automobiel industrie. Het bedrijf gaat de producten MD Adams en MSC.Marc inzetten om complexe berekeningen, via multi-body dynamica en niet-lineaire eindige elementen analyses, uit te voeren.

Rudolf Meulenberg, Development Engineer bij Fontijne Grotnes: “Met de oplossingen van MSC.Software kunnen we nu naast statische berekeningen ook het dynamisch gedrag van een samengesteld systeem analyseren. Hiermee kunnen evenwichtsvergelijkingen van kracht en moment worden opgesteld. Met deze informatie kunnen we al in de ontwerpfase de reactie van materialen en onderdelen in verschillende situaties simuleren. We krijgen zo een beter inzicht in de werking en kunnen eventuele problemen al vroeg in het ontwerpproces uitsluiten.”

“Met het inzetten van de oplossingen van MSC.Software kan Fontijne Grotnes tegen lagere kosten, technisch hoogwaardige producten afleveren. Door simulatie in het ontwerpproces op te nemen komen eventuele problemen al in de ontwerpfase aan het licht. De investering in VPD maakt het ontwerpproces korter en goedkoper en zorgt voor verbeteringen in het eindproduct”, aldus Bert Knops, Country Manager bij MSC.Software Benelux.

----------------------------

Over MSC.Software
MSC.Software (NASDAQ: MSCS) is een internationale aanbieder van simulatie- en ontwerpsoftware en de hieraan gerelateerde diensten. Hiermee kunnen ondernemingen tijd en kosten besparen in alle fasen van de productontwikkeling. Wereldwijd vertrouwen talloze ondernemingen dagelijks op de oplossingen van MSC.Software om betere producten in kortere tijd te ontwikkelen. MSC.Software heeft meer dan 1200 werknemers in 23 landen. Voor extra informatie, bezoek www.mscsoftware.com

Over Fontijne Grotnes
Machinebouwer Fontijne Grotnes in Vlaardingen ontwerpt en bouwt speciaalmachines voor metaalvervorming. Het grootste deel ca. 60 procent, is bestemd voor de productie van autovelgen. Zowel volautomatische productiestraten als handbeladen machines worden geleverd. Tevens worden machines gemaakt voor het vervaardigen van onderdelen zoals ringen voor motoren en turbines. Daarnaast bouwt het bedrijf machines voor huishoudelijke toepassingen zoals roestvrij stalen binnenwerken voor vaatwasmachines. Het Familiebedrijf bestaat al bijna honderd jaar en telt circa 100 werknemers. Voor meer informatie, zie www.fontijnegrotnes.com.

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met:
Marcommit PR
Eline Visser
035-5822730
[email protected]

Trefwoorden: Fontijne Grotnes, Msc.software,

Contact Msc.software

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share