MSC.Software betreedt Computational Fluid Dynamics (CFD) markt door acquisitie pioneerSOLUTIONS

Door: Msc.software  20-09-2007
Trefwoorden: Cfd, Computational Fluid Dynamics, Msc.software

Multidisciplinair simulatieplatform SimEnterprise is uitgebeid met CFD

Gouda, 20 september 2007 – MSC.Software, aanbieder van simulatie- en ontwerpsoftware, annonceert de acquisitie van pioneerSOLUTIONS. Door de combinatie van FluidConnection, het CFD-product van pioneerSOLUTIONS en het SimEnterprise open SOA platform biedt MSC.Software haar klanten nu een allesomvattend platform voor multidisciplinaire simulatie, zoals simulatie van vloeistof, structuren, thermische problemen, akoestiek, beweging en mechatronica. MSC.Software is hiermee de eerste software aanbieder die een alles-in-één gebruiksomgeving aanbiedt, inclusief de mogelijkheid om vloeistofapplicaties te analyseren, zoals vloeistofstromen, warmte-overdracht, aërodynamica, warmtebeheersing, chemische vermenging en interactie tussen vloeistofstructuren.

“Wij zijn verheugd deze strategische acquisitie aan te kondigen en de CFD-markt te betreden met onze open CFD-oplossing”, aldus Bert Knops, Country Manager bij MSC.Software Benelux. “Dankzij dergelijke strategische acquisities continueren wij onze rol als leider in virtuele simulatie. De combinatie van MSC.Software met de technologie en expertise van pioneerSOLUTIONS levert een geïntegreerd platform voor multidisciplinaire simulatie. Er zijn meer dan veertig CFD-solvers op de markt, die allemaal alleen afzonderlijke modellen voor CFD creëren. Dit is een zeer kostbare en achterhaalde aanpak. Wij hebben gemerkt dat gebruikers in één multidisciplinaire omgeving en in één gemeenschappelijke en consistente werkomgeving voor alle disciplines willen werken. Hierdoor wordt het mogelijk om innovatieve producten sneller op de markt te brengen.”

Bruce Webster, oprichter en CEO van pioneerSOLUTIONS: “Het is voor ons een uitdaging om het team van MSC.Software te versterken en onze expertise op het gebied van simulation based design en abstract modelling over te brengen op de SimEnterpise producten. FluidConnection, ons open CFD-product, past perfect in de SimEnterprise strategie van MSC.Software. Deze combinatie maakt SimEnterprise niet alleen toegankelijk voor CFD, maar doet dit op een manier dat het klanten van MSC.Software ongeëvenaarde flexibiliteit, keuzemogelijkheden, gebruiks- en hergebruiksgemak biedt. Deze acquisitie is een win-win situatie voor ons, onze klanten en de CAE/PLM-gemeenschap.”

FluidConnection van pioneerSOLUTIONS heeft zich bewezen in de automotive branche en in commerciële en zware machinetoepassingen. Het product wordt door industrieleiders gezien als best practice. FluidConnection, is nu al leverbaar in SimEnterprise en vanaf begin 2008 ook als SimXpert workspace.

--------------------------

Over pioneerSOLUTIONS
pioneerSOLUTIONS biedt software-oplossingen en diensten die het productontwikkelingsproces van productiebedrijven versnellen. Door de introductie van het simulation based design principe, waarbij vroeg en herhaaldelijk virtuele tests in de geautomatiseerde procedures worden uitgevoerd, hebben de producten en diensten bewezen klanten de mogelijkheid te bieden het ontwikkelingsproces beduidend efficiënter te maken. pioneerSOLUTIONS erkent de groeiende behoefte om te besparen op ontwikkelingskosten, het risico te verkleinen en de time-to-market te verkorten. Het bijkomende voordeel van het automatische behoud van engineering kennis is dat het wedergebruik van deze kennis mogelijk maakt. Voor meer informatie, bezoek http://pioneersol.com.

Over MSC.Software
MSC.Software (NASDAQ: MSCS) is een internationale aanbieder van simulatie- en ontwerpsoftware en de hieraan gerelateerde diensten. Hiermee kunnen ondernemingen tijd en kosten besparen in alle fasen van de productontwikkeling. Wereldwijd vertrouwen talloze ondernemingen dagelijks op de oplossingen van MSC.Software om betere producten in kortere tijd te ontwikkelen. MSC.Software heeft meer dan 1200 werknemers in 23 landen. Voor extra informatie, bezoek www.mscsoftware.com

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met:
Marcommit PR
Eline Visser
035-5822730
mscsoftware@marcommit.nl

Trefwoorden: Cfd, Computational Fluid Dynamics, Msc.software

Contact Msc.software

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share