MSC.Software richt University Advisory Board op

Door: Msc.software  29-06-2009
Trefwoorden: Software, Ontwikkeling, Samenwerking

Nieuw initiatief om de ontwikkeling van nieuwe technologieën te versnellen

Gouda, 29 juni 2009 – MSC.Software, internationale aanbieder van simulatie- en ontwerpsoftware, kondigt de oprichting van een University Advisory Board (UAB) aan. De UAB zal de samenwerking faciliteren tussen MSC.Software en belangrijke universiteiten, onderzoekers en studenten met als doel de time-to-market van geavanceerde technologieën richting het bedrijfsleven te verkorten.

De UAB bestaat uit professoren, onderzoekers en andere vertegenwoordigers afkomstig van eersteklas universiteiten uit de gehele wereld. Leden van de UAB zullen nauw samenwerken met leden van het MSC.Software seniormanagement team en productontwikkelingsteam om informatie uit te wisselen met betrekking tot hedendaagse ontwikkelingen in numerieke methoden, computer mechanica en andere nieuwe technologieën. Deze ontwikkelingen zullen snel worden geïntroduceerd om de invloed van ontwerpsimulatie op productontwikkeling te verbeteren.

“We zijn verheugd om deel te nemen aan de UAB van MSC.Software en zijn onder de indruk van het leiderschap dat MSC.Software laat zien met deze oprichting”, aldus Dr. Abolhassan Astaneh, professor structurele en aardbevingskunde aan de University of California, Berkeley. Professor Astaneh, zeer bekend door zijn onderzoek naar structurele en mechanische effecten van seismische en explosieve gebeurtenissen, werkt actief aan technologie die de potentie heeft om de veiligheid van de civiele infrastructuur, zoals gebouwen, bruggen, havens, schepen en treinen te verbeteren. “De toekomst van ontwerpsimulatie ligt in handen van studenten. Zij zijn de nieuwe generatie vernieuwers en probleemoplossers. De mogelijkheid voor universiteiten om nauw samen te werken aan de toekomst, is een belangrijke stap voor MSC.Software, academici en de gehele industrie.”

------------------------

Over MSC.Software
MSC.Software (NASDAQ: MSCS) is een internationale aanbieder van simulatie- en ontwerpsoftware en de hieraan gerelateerde diensten. Hiermee kunnen ondernemingen tijd en kosten besparen in alle fasen van de productontwikkeling. Wereldwijd vertrouwen talloze ondernemingen dagelijks op de oplossingen van MSC.Software om betere producten in kortere tijd te ontwikkelen. MSC.Software heeft meer dan 1200 werknemers in 23 landen. Voor extra informatie, bezoek www.mscsoftware.com.

Meer informatie:
Marcommit PR
Femke Jansen
mscsoftware@marcommit.nl
035– 582 27 30

Trefwoorden: Msc.software, Ontwikkeling, Samenwerking, Software, Technologie, Universiteit,

Contact Msc.software

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share