MSC.Software verbetert totale engineering productportfolio

Door: Msc.software  30-07-2007
Trefwoorden: Cae, Computer Aided Engineering, Msc.software,

Nieuwe versies van CAE-producten Adams, MSC Nastran, Patran, Marc en Dytran

Gouda, 30 juli 2007 – MSC.Software, aanbieder van simulatie- en ontwerpsoftware, kondigt vernieuwingen aan in haar kernportfolio van CAE-producten waaronder Adams, MSC Nastran, Patran, Marc en Dytran. Met deze vernieuwingen onderstreept MSC.Software haar streven om altijd de beste en meest vernieuwende CAE-oplossingen te bieden. De verbeteringen zijn te vinden in simulatiemogelijkheden, performance toename en de verhoging van productiviteit in het totale virtuele productontwikkelingsproces.

“MSC.Software is al lange tijd de marktleider op het gebied van CAE en ons commitment om te innoveren blijft”, aldus Bert Knops, Country Manager bij MSC.Software Benelux. “Hiermee bieden we onze klanten toegevoegde waarde en kwaliteit. Deze vijf producten zijn de kern van onze CAE-technologie die fabrikanten in diverse industrieën helpt om producten beter en sneller te ontwikkelen. Ons commitment blijkt duidelijk uit deze nieuwste versie van het engineering productportfolio en komt verder tot uitdrukking in de ontwikkeling van de volledig geïntegreerde MD-omgeving.”

Adams
Adams wordt gebruikt voor analyse van de kinematica van het ontwerp en de prestaties van complexe systemen als voertuigen, vliegtuigen en zelfs biologische systemen als het menselijk lichaam. Met Adams kunnen engineers de prestaties van de voorgestelde ontwerpen valideren vanaf de initiële conceptfase tot het volledige gedetailleerde systeem. Bedrijven die Adams gebruiken zien aanzienlijke afname in kosten voor prototypes en testen. De laatste versie van Adams biedt gebruikers verbeteringen in Adams Solver, Adams/Vibration en Adams/Car.

MSC Nastran
MSC Nastran, het product voor structurele eindige elementen analyse, is de standaard in de luchtvaart- en automobielindustrie voor de analyse van grote modellen. MSC Nastran wordt al meer dan 40 jaar succesvol ingezet en steeds verder verbeterd. De laatste versie biedt onder andere verbeteringen in de solver performance, NVH en akoestiek, nieuwe mogelijkheden voor vorm en topologie optimalisatie en verbeterde thermische analyse.

Patran
Patran is de volledige gebruikersomgeving voor het creëren van eindige elementen modellen. De functionaliteiten van Patran bieden directe toegang tot door CAD gegenereerde geometrie, krachtige meshing algoritmen en ondersteuning voor veel eindige elementen solvers, zoals MSC Nastran, Marc, Dytran en oplossingen van Dassault Systems en Ansys. Patran biedt tevens de mogelijkheid om de levensduur van een voorgesteld ontwerp te bepalen. In deze versie zijn veel verbeteringen aangebracht waaronder de ondersteuning voor 64-bit hardware om met grotere modellen te kunnen werken. Daarnaast biedt een nieuwe interface mogelijkheden om de totale productiviteit van de gebruiker te vergroten.

Marc
Marc is een belangrijke eindige elementen solver toegespitst op niet-lineaire analyses. Hieronder worden complexe situaties verstaan zoals contact, niet-lineair materiaalgedrag en extreme deformaties met volledig geautomatiseerde mesh aanpassingen. Deze versie van Marc biedt onder andere nieuwe optimalisatiemogelijkheden voor het verwerken van grote assemblages, zoals powertrains, nieuwe functionaliteit voor gebreken in en delaminatie van componenten en verbeteringen voor structurele en thermische modelering.

Dytran
Met Dytran wordt het gedrag van bewegende en accelererende structuren gesimuleerd om te onderzoeken waardoor een product niet naar behoren werkt. Dytran is een eindige elementen oplossing voor het bepalen van complexe niet-lineaire gedragingen (inclusief de interactie tussen vloeistoffen en vaste stoffen) van componenten onder kortstondige piekbelastingen (crash, impact, drop test, explosion). Met Dytran kunnen engineers de structurele kwaliteit van ontwerpen voor dergelijke kortstondige hoge belastingen bestuderen, zodat ze kunnen zorgen dat de uiteindelijke producten veilig en betrouwbaar zijn en voldoen aan wettelijke voorschriften. In deze versie van Dytran zijn vooral nieuwe mogelijkheden toegevoegd om de rekentijd van problemen in interactie tussen vloeistof en structuren te verkorten.

--------------------------


Over MSC.Software
MSC.Software (NASDAQ: MSCS) is een internationale aanbieder van simulatie- en ontwerpsoftware en de hieraan gerelateerde diensten. Hiermee kunnen ondernemingen tijd en kosten besparen in alle fasen van de productontwikkeling. Wereldwijd vertrouwen talloze ondernemingen dagelijks op de oplossingen van MSC.Software om betere producten in kortere tijd te ontwikkelen. MSC.Software heeft meer dan 1200 werknemers in 23 landen. Voor extra informatie, bezoek www.mscsoftware.com

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met:
Marcommit PR
Eline Visser
035-5822730
mscsoftware@marcommit.nl

Safe Harbor Language
This press release contains forward-looking statements, including all statements relating to the features, benefits, capabilities and performance of MSC.Software products. These statements are subject to risks and uncertainties that could cause actual results to be materially different than expectations. Such risks and uncertainties include, but are not limited to, changes in technology, the end-user computing and analysis environment, implementation and support that meet evolving customer requirements, general industry trends and the impact of competitive products.
Furthermore, information provided herein, which is not historical in nature, are forward-looking statements pursuant to the safe harbor provisions of the Private Securities Litigation Reform Act of 1995. All such forward-looking statements are based largely on management's expectations and are subject to and qualified by risks and uncertainties that could cause actual results to differ materially from those expressed or implied by such statements. The Company undertakes no duty to update any forward-looking statement to conform the statement to actual results or changes in the Company's expectations.
The MSC.Software Corporate Logo, MSC, Adams, MSC Nastran, Patran, Marc, Dytran are trademarks or registered trademarks of MSC.Software Corporation in the USA and/or other countries. All other trademarks belong to their respective owners.


Trefwoorden: Cae, Computer Aided Engineering, Msc.software,

Contact Msc.software

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share