Optelecom-NKF introduceert nieuwe Siqura® camera lijn op ISC West

Optelecom-NKF introduceert nieuwe Siqura® camera lijn op ISC West van Optelecom-nkf

Door: Optelecom-nkf  12-06-2008
Trefwoorden: Software, Cctv, Cameras

GERMANTOWN, MD/April 8 2008/PRNewsWire-FirstCall — Optelecom-NKF, Inc. (NASDAQ:OPTC), wereldwijd leverancier van IP video en glasvezel apparatuur voor de videobewakingsmarkt heeft vorige week op ISC West een nieuwe, uitgebreide lijn videocamera’s geïntroduceerd.

De introductie van deze camera’s versterkt de positie van Optelecom-NKF als toonaangevende speler in de wereldwijde IP beveiligingsmarkt en benadrukt haar reputatie als innovator van netwerk video oplossingen, en geavanceerde video codecs en netwerk video recorders.

De nieuwe Siqura® cameralijn biedt 20 producten, beschikbaar in IP en analoge uitvoeringen waaronder box camera’s, fixed dome camera’s, en PTZ dome camera’s voor zowel binnen- als buitentoepassingen. De camera’s kenmerken zich door een uitgebreid menu met bedieningsfuncties zoals backlight compensatie, dag/nacht modus, wide dynamic range voor moeilijke lichtomstandigheden, beeldstabilisatie, megapixel versies, dual streaming, en POE (Power-over-Ethernet.)

“De succesvolle introductie van onze eerste IP-camera in 2007, de OpteliDome™, heeft onze overtuiging bevestigd dat de klanten van tegenwoordig met bedrijven willen werken die complete IP oplossingen kunnen bieden, van camera tot control room,” zegt Edmund Ludwig, president en CEO van Optelecom-NKF. “Daarom brengen wij de Siqura® cameralijn op de markt; om klanten de best mogelijke oplossing te bieden voor elk type toepassing.”

“Terwijl de videobeveiligingsmarkt een nieuwe weg inslaat, door de omslag van analoge naar een digitale technologie, zien we dat klanten nog steeds analoge video camera’s gebruiken,” voegt Wilco Schouten, Product Line Manager voor cameras, hier aan toe. “Wij voorzien graag in hun behoeften met totale netwerkoplossingen, alsmede met verbeterde hybride oplossingen, waarbij bijvoorbeeld ook onze video codecs en glasvezelsystemen toegepast worden. Wij verwachten forse afzet van onze nieuwe camera’s naar onze bestaande klantenkring, maar de prestaties en mogelijkheden van deze nieuwe lijn zullen ook absoluut eye-openers voor vele nieuwe prospects zijn.”

Over Optelecom-NKF
Optelecom-NKF, Inc. (NASDAQ: OPTC) is wereldwijd leverancier van IP video en glasvezelapparatuur, waaronder IP camera’s, videoservers, netwerkvideorecorders, videomanagement- en video analyse software. Wij leveren hoogwaardige totaaloplossingen voor verkeersmanagement en beveiliging van (lucht)havens, casino’s, penitentiaire inrichtingen, bedrijfsterreinen, openbaar vervoer, stadscentra, ziekenhuizen en universiteitsterreinen.

Al vanaf de oprichting in 1972 biedt Optelecom-NKF haar klanten naast deskundig technisch advies en ondersteuning ook producten die zijn ontwikkeld en getest om professioneel en ‘mission critical’ ingezet te worden. Alle bewakingsoplossingen van Optelecom-NKF worden onder de merknaam Siqura ® op de markt gebracht.

Het wereldwijde hoofdkantoor is gevestigd in Germantown, Maryland, Amerika en het Europese hoofdkantoor in Gouda, Nederland; regionale verkoopkantoren in Frankrijk, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Italië, Dubai en Singapore.

Voor meer informatie:

Europees hoofdkantoor: 
Optelecom-NKF B.V. 
Zuidelijk Halfrond 4 
2801 DD Gouda, The Netherlands 
[email protected]

Voor pers informatie: 
EMEA / Asia Pacific 
[email protected]

Trefwoorden: Cameras, Cctv, Codecs, Ip Video, Nkf, Optelecom-nkf, Software, Video Servers,