Stichting Studenten voor Samenleving werkt aan cohesie in Amsterdam Nieuw West

Door: Van Dantzig Communicatiepartners  17-03-2008

Oprichters en hoeders van de stichting zijn W&S Transition en Interim Management, de Vrije Universiteit Amsterdam, en woningcorporaties Far West en Ymere.

Het project draait sinds het voorjaar van 2007 met succes in Slotervaart en Osdorp. Deelnemers zijn studenten van de faculteit der Sociale Wetenschappen van de Vrije Universiteit. De studenten worden in hun werkzaamheden begeleid door een ervaren projectleider en hoogleraren van de Vrije Universiteit. De woningen waarin ze verblijven zijn van de woningcorporaties Ymere en Far West. De initiatiefnemers hopen zo bij te dragen aan de integratie van nieuwe Nederlanders in achterstandsposities.

Het idee voor dit project komt oorspronkelijk uit Israël, waar het concept al vele jaren met veel toewijding aan de BenGourion Universiteit wordt uitgevoerd. Het Nederlandse initiatief ontstond bij de heer Waagenaar, oprichter van W&S Transition en Interim Management, als onderdeel van het 25-jarig jubileum. De nu opgerichte stichting moet de continuïteit en de groei van het project voor de komende jaren gaan waarborgen.


Contact Van Dantzig Communicatiepartners

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share