De Vuurwerkhouder, een nieuw Nederlands gepatenteerd ontwerp.

De Vuurwerkhouder, een nieuw Nederlands gepatenteerd ontwerp. van Vuurwerkhouder

Door: Vuurwerkhouder  08-11-2007
Trefwoorden: Veiligheid, Vuurwerk, Consument

De Vuurwerkhouder

Bijna iedereen geniet van mooi vuurwerk. Maar het afsteken en bekijken ervan is niet ongevaarlijk. Elk jaar raken tientallen mensen gewond door omvallend siervuurwerk. Een plotselinge windvlaag, beweging door interne explosies of aanraking kunnen ervoor zorgen dat brandend materiaal onverwacht in het rond schiet.

De vuurwerkhouder voorkomt dit. De speciaal ontworpen uitsparing klemt het vuurwerk vast op enige afstand van de grond. De gebogen zijde is een goede schokbreker en zorgt er samen met de ruime bodemplaat voor dat het vuurwerk stevig blijft staan.

Ondanks de strenge Nederlandse Wetgeving komt het toch nog te vaak voor dat het kleinere grondvuurwerk omvalt.

Wanneer vuurwerk omvalt ontstaat er een gevaarlijke situatie door het in ongewenste richting afschieten van gloeiende materialen en vuurwerkfragmenten. Hierdoor is er kans op brandwonden, oogletsel en gehoorschade voor alle omstanders binnen een straal van 10 meter.

Het omvallen van vuurwerk kan een paniekreactie bij het publiek veroorzaken. En in een omgeving waar veel vuurwerk wordt afgestoken heeft dit onoplettendheid en zo nog meer onveilige situaties als gevolg. Maar het is ook gewoon zonde wanneer vuurwerk omvalt.

De platte vuurwerkhouder wordt eenvoudig d.m.v. de twee grote kliksluitingen in de gebogen vorm gebracht. Om de optimale veiligheid te garanderen is ook de sluiting gevormd als een vast onderdeel van de kunststof vuurwerkhouder.

Door de vorm van de uitsparing is de vuurwerkhouder geschikt voor vele soorten fonteinen, potten en single shots van verschillend formaat en vorm.

De vuurwerkhouder wordt vervaardigd uit transparant (en milieuvriendelijk) kunststof. Hierdoor kunt u het vuurwerk en vooral de lont altijd goed zien

De bodemplaat heeft juist een lichte kleur. Dit is belangrijk voor als de lont zich aan de onderzijde van het vuurwerk bevindt. De lont is zo beter zichtbaar dan met een donkere ondergrond zoals bijvoorbeeld asfalt of bestrating.

De vuurwerkhouder is een gepatenteerd hulpmiddel met als doel het afsteken van consumentenvuurwerk veiliger te maken door de kans van omvallen tot het minimum te beperken.

De vuurwerkhouder is vanaf december 2007 verkrijgbaar bij de officiële Nederlandse vuurwerkverkooppunten.


Trefwoorden: Brandwonden, Consument, Consumentenvuurwerk, Letsel, Veiligheid, Vuurwerk, Vuurwerk Afsteken, Vuurwerkhandel, Vuurwerkhouder, Vuurwerkverkoop