ZZPNODIG.NL brengt vakman en opdrachtgever bij elkaar.

ZZPNODIG.NL brengt vakman en opdrachtgever bij elkaar. van ZZPcentrum.nl

Door: ZZPcentrum.nl  12-01-2007
Trefwoorden: Klus, Freelancer, Starter

www.zzpnodig.nl brengt vakman en opdrachtgever GRATIS bij elkaar.

Website trekt al 13000 bezoekers en 152.000 pagevieuws per maand


Groot-Ammers - Kees Ooms(36), woonachtig in Gorinchem en zijn broer Johan Ooms(33) uit Groot-Ammers hebben een website ontwikkeld waar zzp-ers, ofwel zelfstandigen zonder personeel en freelancers, terecht kunnen op zoek naar de nodige klussen. Anderzijds kunnen opdrachtgevers hier terecht voor het vinden van deze vakmensen. Volgens de twee zou er behoefte aan een dergelijke site bestaan. Die veronderstelling blijkt juist. Want amper aan de gang trekt men nu al maandelijks 13000 bezoekers.

Het begon allemaal 2 jaar geleden”, vertelt Kees Ooms in het dagelijks leven medewerker van een software ontwikkelingsbedrijf. “Toen zei mijn broer Johan op een verjaardagsfeestje: Joh, bij ons op het werk zijn ze vaak voor speciale klussen op zoek naar ZZP-ers. Zelfstandige vakmensen die je voor eenmalige werkzaamheden in kunt huren. Als ik zie hoeveel moeite dat vaak kost om deze mensen te vinden dan moet er toch een site te ontwikkelen zijn waarop we vraag en aanbod bij elkaar kunnen brengen. Jij hebt verstand van programmeren. Ik kan de creatieve kant van het verhaal op me nemen. Waarom beginnen we niet met een dergelijke site.”
“Het bleef niet bij een praatje. We zijn er daadwerkelijk mee begonnen. Omdat we allebei nog een fulltime baan hebben, was het vooral in het begin veel avondwerk. Het softwarebedrijfje dat we toen hebben opgestart en dat naast deze site zich ook bezig houdt met het maken van eigen websites voor de ZZP-ers maar ook voor andere bedrijven, werkt onder de naam Boolean Software. Boolean is een programmeerterm, vandaar.”
“De eerste maanden”, zo vult Johan zijn broer aan, “was het natuurlijk een kwestie van zoveel mogelijk aanbieders en vragers op de site plaatsen. Mijn broer maakte het technisch allemaal mogelijk en ik tekende voor de teksten. Het werd drukker en drukker. Kortom, er kwam al snel een moment dat we de site totaal moesten gaan aanpassen. Inmiddels kunnen we stellen dat we het allemaal zeer professioneel op poten hebben gezet.”
Naast de gratis advertenties, zo begrijpen we uit het verhaal van de twee broers, kwam de inkomstenstroom vanzelf op gang door de vele verzoeken om speciale zogenaamde gesponsorde advertenties. Hiervoor moet betaald worden maar de ervaring leert dat dergelijke advertenties veel meer in het oog springen. De reacties daarop zijn vaak een veelvoud van de reacties op de gratis advertenties.
Door via dit artikel wat meer bekendheid in de eigen regio te krijgen, verwachten de gebroeders Ooms dat er binnen korte tijd ook veel reacties uit de regio zullen gaan verschijnen. Momenteel betreffen de ruim 950 advertenties, zo ontdekken we als we thuis de site oproepen, toch vooral de rest van Nederland. Maar feitelijk maakt dat allemaal niet zoveel uit. Het belangrijkste doel van een dergelijke site is immers vraag en aanbod bij elkaar brengen.
“We behoren intussen toch wel tot  de grootste site op het gebied van ZZP”, vervolgt Johan. “Dat betekent uiteraard ook dagelijks heel wat werk om alles na te lopen en bij te houden. Vandaar dat we intussen broer Alex erbij gaan betrekken. En uiteraard besteden we ook zelf wel eens werkzaamheden uit als het noodzakelijk is. Een sterk punt, vinden we zelf, is de mogelijkheid voor ZZP-ers om bij ons speciaal ontwikkelde websites te kopen en te laten onderhouden. Daarnaast bieden we op de site allerlei extra serviceonderdelen aan. Wetenswaardigheden waar de ZZP-ers hun voordeel mee kunnen doen. Inmiddels zijn we al weer bezig aan ons volgende project, een rubriek met gratis informatie, tips en links voor het starten als zelfstandig ondernemer.

Kijk voor meer informatie op: www.zzpnodig.nl


Trefwoorden: Freelancer, Freelancers, Klus, Klusser, Starter, Zelfstandig Ondernemen, Zelfstandige Zonder Personeel, Zzper