"zzpnodig.nl haakt in op explosieve groei van zelfstandige ondernemers"

"zzpnodig.nl haakt in op explosieve groei van zelfstandige ondernemers" van ZZPcentrum.nl

Door: ZZPcentrum.nl  04-11-2007
Trefwoorden: Bouw, Klus, Klusjesman

De Nederlandse economie kan niet meer zonder de zelfstandige ondernemer. Het aantal mensen dat hierdoor kiest voor het zelfstandig ondernemerschap is sterk groeiende. Zelfstandigen Zonder Personeel (kortweg ZZP'ers) en freelancers staan de laatste jaren dan ook sterk in de belangstelling van bedrijven, particulieren, politiek en media.

De enorme opkomst van ZZP'ers valt toe te schrijven aan de toenemende behoefte aan tijdelijke, flexibele en vakkundige kracht. In de huidige dynamische economie blijkt een grote behoefte aan dit soort flexibele oplossingen. In de praktijk blijkt namelijk, dat ZZP'ers een ideale oplossing vormen voor verschillende situaties. Hierbij valt te denken aan projecten onder tijdsdruk of klussen die buiten de scope van een onderneming vallen. Ook de particulier ontdekt in toenemende mate de kracht en de flexibiliteit van de ZZP'er en kruipt steeds vaker in de rol van "opdrachtgever". Een simpel voorbeeld is iemand die zijn tuin wil laten opknappen, maar daarvoor de tijd en kunde ontbeert. Het inhuren van een bedrijf leidt al snel tot aanzienlijke kosten, daar waar een vakbekwame ZZP'er deze werkzaamheden vaak veel goedkoper kan uitvoeren.

Een bedrijf dat anticipeert op deze marktontwikkeling is Boolean Software te Groot-Ammers, die enkele jaren geleden de website www.zzpnodig.nl lanceerde. Binnen afzienbare tijd ontwikkelde deze website zich tot de grootste ontmoetingsplaats voor voornamelijk ZZP'ers en opdrachtgevers, waarin rechtstreeks zaken kan worden gedaan, zonder de (vaak dure) tussenkomst van derden. Zzpnodig.nl maakt deze markt voor alle partijen een stuk toegankelijker, door deze mogelijkheden
geheel kosteloos aan te bieden.

Het principe van de website is, dat een ZZP'er of freelancer in staat is om een profiel aan te maken, waarin hij zichpresenteert en zijn werkzaamheden en kwaliteiten kort uiteen zet. Een opdrachtgever die op zoek is, kan de profielen bekijken en direct contact opnemen met de desbetreffende ZZP'er die in zijn behoeften kan voorzien. Het principe werkt echter ook andersom; een opdrachtgever die op zoek is naar een ZZP'er, kan ook zijn opdrachten plaatsen teneinde zijn "ideale match" te vinden.

Met de groei van deze markt is er ook een toenemende behoefte aan informatie op dit vlak. Zzpnodig.nl beperkt zich daarom niet slechts tot het samenbrengen van vraag en aanbod, maar biedt ook een schat aan informatie ten aanzien van alle facetten die het zelfstandig ondernemerschap omvatten, welke u kunt vinden op: www.zzp-centrum.nl

"De site trekt nu al zo'n 15.000 unieke bezoekers en ruim 130.000 pageviews per maand", aldus dhr. J. Ooms, die al vanaf het begin nauw betrokken is bij het ontstaan en de ontwikkeling van zzpnodig.nl. "Aan de website wordt hard gewerkt en we proberen met behulp van de feedback van bezoekers nieuwe dingen uit". Zzpnodig.nl probeert zijn werkterrein en community langzaam uit te breiden, naar activiteiten die nauw verwant zijn met de core-business zoals payrolling en detachering.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website: www.zzpnodig.nlNoot voor redacties:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Boolean Software
Johan Ooms
www.booleansoftware.nl
[email protected]
06 206 64 201

Trefwoorden: Bouw, Freelancer, Freelancers, Klus, Klusjesman, Klusser, Zelfstandige Ondernemer, Zzp-ers