Zoekmachine sitemap vergroot vindbaarheid

Door: Internet marketing bureau Jambo Media  03-12-2008
Trefwoorden: Zoekmachine Optimalisatie, Xml Sitemap, Zoekmachine Sitemap,

Het gebruik van een zoekmachine sitemap vergroot de vindbaarheid van een site binnen zoekmachines. Door het gebruik van een dergelijke sitemap zijn zoekmachines beter in staat om de beschikbare pagina’s van een site te indexeren. Een zoekmachine sitemap is een XML bestand met alle openbaar toegankelijke links van een website. De zoekmachine sitemap werkt dus als een soort inhoudsopgave voor de zoekmachines. De XML sitemap bevat verder aanvullend informatie over de URL, zoals de laatste update, de prioriteit van de pagina en de wijzigingsfrequentie.

Zoekmachine sitemap
Een zoekmachine sitemap helpt zoekmachines als Google om meer pagina’s van een site te indexeren. Meer geïndexeerde pagina’s vergroot de vindbaarheid van de website bij de zoekresultaten. Een betere vindbaarheid in de zoekresultaten vergroot vervolgens weer de kans op bezoekers. Een betere vindbaarheid is echter geen garantie voor een betere positie in de zoekresultaten in Google. Een goede positie in de zoekresultaten bij Google is namelijk van vele factoren afhankelijk.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over zoekmachine optimalisatie, zoekmachine sitemaps en praktijk voorbeelden op onze site http://www.jambo-media.nl/ of op ons blog http://michelaanen.jambo-media.nl

Trefwoorden: Xml Sitemap, Zoekmachine Optimalisatie, Zoekmachine Sitemap,

Contact Internet marketing bureau Jambo Media

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share