1000 maal steun via Aanvraag.nl

1000 maal steun via Aanvraag.nl van De Nationale Sponsorbank

Door: De Nationale Sponsorbank  03-07-2008

Aanvraag.nl is een samenwerkingsverband in de goede doelensector tussen het Johanna Kinderfonds, het Revalidatiefonds, de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind, het VSBfonds en het Skanfonds. Sinds 2001 bieden de fondsen één digitaal loket aan organisaties die zich door middel van projecten inzetten voor het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met een functiebeperking. Samenwerking via de digitale weg leidt tot meer efficiëntie voor aanvragers én de samenwerkende fondsen. Deze vorm van samenwerking tussen fondsen is uniek in Nederland.

Samenwerking tussen fondsen werkt

Na zeven jaar Aanvraag.nl concluderen betrokkenen dat het initiatief werkt. Aanvrager Marieken Peters van Rock & Rolstoel Producties: ‘Met een digitale aanvraag bereik je vijf fondsen in één keer. Als er interesse is bij de fondsen dan wijzen zij één "penvoerend" fonds aan. Die werkwijze voorkomt dubbel werk voor alle partijen. Het is overzichtelijk, makkelijk en snel. Wij maken al jaren dankbaar gebruik van Aanvraag.nl.' Mechteld van den Beld, directeur van het Revalidatiefonds, geeft aan dat ook de fondsen tevreden zijn: 'Met grote regelmaat komen de vijf fondsen dankzij Aanvraag.nl in contact met nieuwe, goede projecten die ondersteuning verdienen. En samen staan wij sterker, zo kunnen wij meer doen voor meer projecten.'

Het 1000ste ondersteunde project

Het afgelopen jaar hebben de fondsen gezamenlijk ruim 150 projecten kunnen steunen via Aanvraag.nl. 'En nu is de mijlpaal bereikt van 1000 gehonoreerde aanvragen sinds 2001', aldus Mechteld van den Beld. De stichting Rock & Rolstoel Producties was de gelukkige 'nummer 1000'. Onlangs vroeg men geld aan om de musicalproductie Jungle Boek mogelijk te maken. 'In de avontuurlijke musical spelen jongeren met en zonder beperking naast elkaar. Samen hebben zij een jaar geoefend en vorige week waren de uitvoeringen. Het was één groot feest, voor spelers en publiek', vertelt Marieken Peters.

Esther Vergeer onderbrak haar voorbereidingen op de Paralympics in Peking om cadeaus te overhandigen aan Stichting Rock & Rolstoel Producties. Twee jonge musicalsterren namen trots een grote, ingelijste foto van de musical in ontvangst. De vrijwilligers van Rock & Rolstoel Producties ontvingen een cheque van € 1000,-, te besteden aan professionele workshops naar keuze.

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mechteld van den Beld via telefoonnummer 030-6572022 of per mail op mechteld.vandenbeld@revalidatiefonds.nl. Is zij niet bereikbaar, belt u dan met Annelies ten Hoeve, PR-medewerker van het Revalidatiefonds (030-6572022) of met Nanno Benninga, projectmanager Aanvraag.nl (06-21574216). Bijgevoegde foto: Van links naar rechts: Marieken Peters (Rock en Rolstoel Producties), de Jungle Boek-sterren, Mechteld van den Beld (Aanvraag.nl) en Esther Vergeer (foto: Michel Campfens).Contact De Nationale Sponsorbank

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share