alterNET lanceert de TYPO3-gemeentekit op vakbeurs Overheid&ICT

alterNET lanceert de TYPO3-gemeentekit op vakbeurs Overheid&ICT van alterNET Internet BV TYPO3 CMS

Door: alterNET Internet BV TYPO3 CMS  28-03-2011
Trefwoorden: Website, Internet, Online Media

De TYPO3-gemeentekit levert tot 70% kostenbesparing voor gemeentes

Dordrecht, 28 maart 2011. Het Dordtse Interbureau alterNET presenteert op de vakbeurs Overheid & ICT een kant-en-klare website-oplossing voor gemeentes die overstappen naar een opensource cms. Met de TYPO3-gemeentekit hebben gemeentes een voor 80% volledige gemeentelijke website voorzien van de belangrijkste NUP-bouwstenen. Met deze oplossing zijn gemeentes verzekerd van een betrouwbare oplossing dat ondersteund wordt door TYPO3Gem - de gemeentelijke TYPO3 gebruikersvereniging -, en een bewezen cms.

Samengesteld met inbreng van gemeentes en partners

De TYPO3-gemeentekit ontstond vanuit de vraag naar betaalbare oplossingen voor gemeentes waar continu dezelfde vraag speelt. Elke gemeente dient tenslotte een website te hebben die voldoet aan de Webrichtlijnen en die voorzien is van functionaliteit als een Producten- en Dienstencatalogus, een goede zoekfunctie, een aansluiting op de Samenwerkende Catalogi enzovoort. Al met al kwam alterNET  uit op een groot aantal overeenkomstige modules.

Een actieve inbreng vanuit bestaande gemeentelijke klanten en partners actief in de gemeentelijke branche zorgde voor de ontwikkeling van een standaardoplossing dat door het modulaire karakter van TYPO3 gemakkelijk uit te breiden is met gemeente specifieke onderdelen.

Ruim 30 gemeentelijke modules

De TYPO3-gemeentekit bestaat uit ruim 30 modules. Functionaliteit als een Producten- en Dienstencatalogus, een geavanceerde zoekfunctie, Bekendmakingen en Centrale Voorziening Digitale Regelgeving, zijn enkele van de meest toegepaste gemeentelijke modules. Daarnaast voorziet het basispakket ook in functionaliteit als formulieren, klanttevredenheidsonderzoek, nieuwsbrieffunctionaliteit en de mogelijkheid om eenvoudig subsites te maken als een intranet of extranet.

Geen eenheidsworst

Ondanks het feit dat de TYPO3-gemeentekit bestaat uit standaardfunctionaliteit is door de scheiding van vorm en functionaliteit aan elke gemeentelijke website een volledig eigen vormgeving te koppelen. Elke functionaliteit kan in hetzelfde unieke “jasje” worden gegoten zodat geen enkele gemeente hetzelfde oogt.

 

alterNET

De TYPO3-gemeentekit is een product ontwikkeld door internetbureau alterNET Internet. Het Dordtse internetbureau alterNET bestaat uit 20 medewerkers. Met projecten voor onder meer de EO, Online Breedband, gemeentes Oosterhout, Leiden, ’s-Hertogenbosch, TU Delft, ministerie van Veiligheid en Justitie, is alterNET een van de belangrijkste fullservice dienstverleners gespecialiseerd in TYPO3 concepten en implementaties.

Trefwoorden: Content Management, Content Management Systeem, Ebusiness, E-commerce, Gpl, Internet, Internet Bedrijf, Internet Software, Intranet, Online Media, Open Source, Opensource, Opensource Software, Typo, Typo3, Webapplicatie, Webdesign, Webdevelopment, Website, Websites,

Contact alterNET Internet BV TYPO3 CMS

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share