alterNET lanceert slimme concurrent Google Maps op vakbeurs Overheid & ICT

alterNET lanceert slimme concurrent Google Maps op vakbeurs Overheid & ICT van alterNET Internet BV TYPO3 CMS

Door: alterNET Internet BV TYPO3 CMS  28-03-2011
Trefwoorden: Internet, Online Media, E-commerce

GeoCMS rekent af met het zwakste punt van Google Maps

Het Dordtse Interbureau alterNET lanceert op 19 april haar nieuwste product GeoCMS op de jaarlijkse vakbeurs Overheid & ICT. Met GeoCMS krijgt een webredacteur een gebruikersvriendelijke applicatie om professioneel kaartmateriaal te plaatsen op elke website via een embedcode of integratie met de API.

Professioneel kaartmateriaal zwakste punt Google Maps

Tot op heden ontbreekt op veel websites nauwkeurig kaartmateriaal. Het meest toegepaste kaartmateriaal is afkomstig van Google Maps. Daarvan is het bekend dat de nauwkeurigheid van het kaartmateriaal niet hoog is. Zo zijn bijvoorbeeld de kaartlagen van de topografische kaart en de satellietfoto niet goed uitgelijnd.

Bij veel organisaties is deze nauwkeurigheid noodzakelijk voor de informatie die getoond moet worden. Denk daarbij aan lokale en rijksoverheidsorganisaties. Veelal wordt er dan gebruik gemaakt van GIS-oplossingen. De complexiteit om dit te integreren binnen de communicatiemix van een website vergt teveel kennis van techniek of GIS door redacteuren of webmasters. Met GeoCMS krijgen redacteuren een webbased omgeving waarmee in een aantal eenvoudige handelingen een kaart kan worden samengesteld voorzien van kaartlagen en uitsluitend voor het gebied dat als kaart beschikbaar is.

GeoCMS

GeoCMS is een Software-as-a-Service oplossing die een webredacteur benadert via een webbrowser. Als kaartmateriaal gebruikt GeoCMS elke bron dat voldoet aan de WMS en WFS open standaarden van onder meer Esri's ArcGIS-server. Een GIS-specialist zorgt voor de beschikbaarheid van het bronmateriaal, waarna een webredacteur dit via GeoCMS omzet naar kaarten voor op de website. Via een embedcode integreert een webredacteur het gegenereerde kaartmateriaal op de website. Daarnaast kunnen cms-leveranciers koppelingen maken met GeoCMS via de GeoCMS-api.

 

alterNET en Esri Nederland

GeoCMS is een product ontwikkelt door internetbureau alterNET Internet en GIS-marktleider Esri Nederland. Het Dordtse internetbureau alterNET bestaat uit 20 medewerkers. Met projecten voor onder meer de EO, Online Breedband, gemeentes Oosterhout, Leiden, TU Delft, ministerie van Veiligheid en Justitie, is alterNET een van de belangrijkste dienstverleners gespecialiseerd in TYPO3 concepten en implementaties.

Trefwoorden: Alternet, Applicatie, Content Management, Content Management Systeem, Ebusiness, E-commerce, Internet, Internet Bedrijf, Internet Software, Intranet, Online Media, Open Source, Opensource, Opensource Software, Typo, Typo3, Webapplicatie, Webdevelopment,

Contact alterNET Internet BV TYPO3 CMS

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share